Valmista popcorneja ilman mikroa – näin onnistut

Shutterstock

Poimi vinkit siihen, kuinka popparit valmistuvat onnistuneesti kattilassa!

Moni valmistaa popcornit rutiininomaisesti mikrossa, mutta kattilassa valmistuvat erityisen herkulliset – ja usein mikropoppareita edullisemmat – popcornit moneen makuun.

Jyvät

Kun poppareita on tarkoitus valmistaa kattilassa, on tärkeä valita sellaisia jyviä, jotka ovat tarkoitettu nimenomaan kattilassa valmistettaviksi. Mikropopcorneja ei kannata valmistaa kattilassa, sillä ne on maustettu ja valmistettu silmällä pitäen sitä, että ne kypsyvät nimenomaan mikrossa.

Poppareiden jyvät paisuvat poksuessaan jopa 16-kertaisiksi ja tämä on tärkeää pitää mielessä silloin, kun jyviä mitataan kattilaan. Pahimmillaan liian suuri määrä poksuu kattilasta yli ja aiheuttaa keittiössä sotkun.

Öljy

Poppareiden valmistamisessa kannattaa käyttää öljyä, jolla on hieman korkeampi kiehumispiste. Esimerkiksi rypsiöljy ja viinirypäleöljy sopivat erityisen hyvin kattilapopcornien valmistamiseen. Elokuvateattereissa tarjoiltujen poppareiden makuun mieltyneiden kannattaa valmistaa popcornit kookosöljyssä.

Maustaminen

Mausteseos popcorneja varten kannattaa valmistaa ennen niiden poksauttelua, sillä mausteet on hyvä ripotella poppareiden pintaan heti kun ne ovat valmiita. Kannattaa pitää mielessä, että poppareiden pinnalla maistuvat muutkin mausteet kuin suola – kokeile rohkeasti jotain uutta!

Ohjeet pähkinänkuoressa

1. Laita kattilaan lämpenemään noin kolme ruokalusikallista öljyä. Tässä vaiheessa öljyn joukkoon kannattaa lisätä muutama testijyvä ennen kuin kattilan kansi suljetaan.

2. Jyvien poksahtaessa voidaan olla varmoja siitä, että öljyn lämpötila on oikea. Ota kattila pois liedeltä ja lisää öljyn joukkoon noin desilitra popcornin jyviä ja sulje kansi.

3. Nosta kattila takaisin liedelle kun jyvät alkavat poksahdella ja heiluttele kevyesti kattilaa liedellä. Älä ota kantta pois.

4. Kun poksahtelut hidastuvat, ota kattila pois levyltä.

5. Herkuttele!

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!