Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkoista, roseeta, kuohuvaa ja alkoholitonta – ennätyslämmin kesä on ollut terassien kulta-aikaa

5:03Kuinka paljon terassiravintolat ovat tahkonneet rahaa pitkän ja kuuman kesän ansioista?KATSO VIDEO: Kuinka paljon terassiravintolat ovat tahkonneet rahaa pitkän ja kuuman kesän ansioista?
Julkaistu 10.09.2024 18:17

Heli Sivunen

heli.sivunen@mtv.fi

Pitkä ja lämmin kesä on ollut terasseilla vilkasta. MTV:n Viiden jälkeen kysyi kahdelta suurelta ravintolayritykseltä, miten ennätyslämpötilat ovat näkyneet myynnissä. 

Noin 300 ravintolaa omistavan NoHon varatoimitusjohtaja Maria Koivula sanoo, että terasseilla alkoi hieno kesä heti kun lumet lopulta sulivat pitkän talven jälkeen.

Sankoin joukoin terasseille

– Me olimme vielä viikko ennen vappua loskassa ja lumessa. Mutta sitten toukokuussa tulivat hellekelit, ja sen jälkeen kysyntä on ollut tosi positiivista, niin ravintolaliiketoiminnassa kuin terasseillakin. 

Koivula sanoo, että ensimmäiset hellepäivät ovat ratkaisevassa roolissa. 

– Meillä suomalaisilla on pitkä ja kylmä sohjoinen talvikausi takana, niin kun aurinko alkaa paistaa, menemme sankoin joukoin, lähdetään liikkeelle nauttimaan ulkoilmasta ja terasseista.

Kesä-heinäkuu on kaupunkiterasseilla hiljaisempaa kautta, koska suomalaiset ovat mökeillä ja käyvät festareilla.

– Mutta se meni kanssa tosi hienosti säiden siivittämänä, ja elokuuhan on ollut myös lämmin. Eli ollaan päästy nauttimaan vilkkaasta kysynnästä, ja kyllä se näkyy kaupunkikuvassa. Ihmisiä on liikkeellä, ja se vaikuttaa kaikkinaan positiivisesti ravintolaliiketoimintaan, Koivula sanoo. 

Puolesta päivästä yömyöhään asti

S-ryhmällä on yli 600 ravintolaa. Yrityksen matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Juha Helminen sanoo, että erityisesti alkoholittomien virvokkeiden ja oluen myynti sujui edelliskesää vauhdikkaammin. 

Lue lisää: Kuukausiennuste lupailee lämpöä lokakuulle asti

Hallitus selvittää: Enintään 15 prosentin viinit saatetaan vapauttaa Alkon monopolista

– Viinivalikoimasta valkoviini ja kuohuviini ovat kesäisin suosituimpia ja kesällä näkyi jo viitteitä Chardonnay-rypäleen uudesta suosiosta. Roseeviiniä nautitaan myös, se on selkeästi kesäjuoma.

– Suosituimpia aikoja terasseilla ja ravintoloissa olivat perjantai-illat sekä lauantai puolesta päivästä yömyöhään asti, Helminen sanoo.

Nopeaa syömistä suositaan

S-ryhmän mukaan oluissa suosituinta oli lager oluiden nauttiminen hanasta tai pullosta ja tämä trendi on vahvistumassa. 

– Asiakkaat suosivat tässä ajassa edullisempia tuotteita ja tämä näkyy myös ravintoloissa, joissa nopea syöminen painottuu. Kesän suosituimpia ravintola-annoksia olivat erilaiset hampurilaiset, pihvit, pitsat ja salaatit, Helminen sanoo.

Lue myös: Hellepäivien ennätys meni jälleen rikki – helleraja on ylittynyt tänä vuonna jo 70 päivänä

Lisää aiheesta:

Kansa on palannut ravintoloihin koronarajoitusten jälkeen, pandemia-ajasta jää alalle kuitenkin useita pysyviä muutoksiaSuomalaisella pastaravintolalla on ollut yllättäen kaikkien aikojen kesä – toimitusjohtaja toivoo koulujen aloituksen siirtoa syyskuulle: "Sillä saataisiin Suomi nousuun"Pilvinen sää hillitsee rajoitusten lieventymisjuhlaa terasseilla: "Ei täällä ole ollut jonoja ovilla eikä minkäänlaista ryntäystä"Edelleen jopa 90 prosenttia myynneistä – Suomen suosituimman oluen menekki ei hiipunutkaanNämä tuotteet maistuvat suomalaisille kesähelteillä – yksi grillitrendi ylitse muiden: "Kasvaa kuusinkertaisesti tällä hetkellä"Toukokuun helteet toivat janoiset asiakkaat terasseille – "Myynti on ollut ainakin tuplaten parempi kuin viime vuoden toukokuussa"
RavintolatSääHelleOlutViinitViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • 30.10.13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • 30.10.11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin