Valkoinen parsakeitto à la Philips SoupMaker

MTV Oy, All rights reserved

Sain näytelahjaksi Philipsin SoupMakerin. Sellaisen blenderin ja kattilan yhdistelmän. Suhtauduin aluksi tarjoukseen epäilevästi, vaimo kielsi ottamasta vastaan. Otin kuitenkin, koska halusin nähdä, minkälainen alkujaan totaalisen turhakkeeksi kuvittelemani kapistus on. 

Ensinäkemältä masiina näytti isolta vedenkeittimeltä. Perus idea hahmottui kuitenkin nopeasti. Luin jopa lyhyen käyttöohjeen. Pilkotut ainekset sisään, lientä sekaan, ohjelma päälle ja puuhailemaan muuta. 20 minuutin päästä keiton maisto ja mausto. Se oli ihan just niin helppoa.

ONKO SE TURHAKE?

Aloin miettiä, missä olosuhteissa SoupMaker osoittautuisi oivalliseksi valinnaksi. Se korvaa blenderin/sauvasekoittimen ja kattilan keiton ja smoothien teossa. Pari yleistä kohtaa tuli heti mieleen. Työpaikat. Oman duunin kypsennysmahdollisuudet rajoittuvat mikroon. Pussillinen kasviksia töihin mukaan, liemikuutio ja nestettä päälle, takaisin jatkamaan töitä ja tuore sosekeitto on 20 min päästä itsekseen valmis. Sama toimii vaikka alkukeiton kanssa. Voit keskittyä pääruoan väsäämiseen täysillä, kun SoupMaker hoitaa homman siinä sivussa viemättä tilaa ja huomiota liedellä. Eikä tiskausta tule kuin normaalin blenderin verran. Peseminen on helppoa. Leikkuujälki erinomaista. Normaaleissa juureksissa täydellistä, parsan kohdalla oli hienoisia säikeitä, jotka tosin hoituisivat siivilällä. Smoothien soseuttajana toimii yhtä hyvin kuin blenderi tai sauvasekoitin. Smoothie-ohjelma ei tietenkään lämmitä seosta.

Ostaisinko SoupMakeria itse? En varmaankaan. Laitanko kiertoon, kun kerran sellaisen sain? En laita, vaan käytän. Veikkaan, että sen arvo nousee meidän taloudessa entisestään, kun vien sen mökille. Sinne kun en blenderiä ole raijannut ja sauvasekoittimenkin käyttö on nihkeämpää. Tämä voi täyttää hienosti aukon, jota en ollut havainnut. Turhake silti? Kukin tehköön päätelmänsä. Turha ostos monille, erittäin hyvä ratkaisu toisille. Mietin, onnistuisiko sitä käyttämään vedenkeittimenä. Voisi vaikka pienessä opiskelijakämpässä mennä sellaisen monikäyttöisempänä korvaajana. SoupMakerin ovh. on 129 eur., mutta sitä saa näemmä usein 99 eurolla.

Kermainen parsakeitto

4 hlölle

500 g valkoista parsaa, pilkottuna

1 salottisipuli, hienonnettuna

0,5 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

5 dl kana- tai kasvislientä

200 g ranskankermaa

3 rkl voita

suolaa

pippuria

(tulista paprikajauhetta ja yrttejä koristeeksi)

Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää parsat ja paista keskilämmöllä muutama minuutti. (Jos käytät SoupMakeria, kippaa pannun sisältö sisään ja laita soseohjelma päälle.) Lisää kanaliemi ja anna porista hiljalleen 20-30 min, kunnes parsa on läpikypsää. Soseuta. Lisää mukaan ranskankerma. Maista ja mausta mieleiseksi. Annostele lautasille, ripottele hiukan tulista paprikajauhetta pinnalle ja koristele yrteillä, esim. vesikrassilla. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!