Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkoinen parsakeitto à la Philips SoupMaker

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 09.04.2014 22:16

Sain näytelahjaksi Philipsin SoupMakerin. Sellaisen blenderin ja kattilan yhdistelmän. Suhtauduin aluksi tarjoukseen epäilevästi, vaimo kielsi ottamasta vastaan. Otin kuitenkin, koska halusin nähdä, minkälainen alkujaan totaalisen turhakkeeksi kuvittelemani kapistus on. 

Ensinäkemältä masiina näytti isolta vedenkeittimeltä. Perus idea hahmottui kuitenkin nopeasti. Luin jopa lyhyen käyttöohjeen. Pilkotut ainekset sisään, lientä sekaan, ohjelma päälle ja puuhailemaan muuta. 20 minuutin päästä keiton maisto ja mausto. Se oli ihan just niin helppoa.

ONKO SE TURHAKE?

Aloin miettiä, missä olosuhteissa SoupMaker osoittautuisi oivalliseksi valinnaksi. Se korvaa blenderin/sauvasekoittimen ja kattilan keiton ja smoothien teossa. Pari yleistä kohtaa tuli heti mieleen. Työpaikat. Oman duunin kypsennysmahdollisuudet rajoittuvat mikroon. Pussillinen kasviksia töihin mukaan, liemikuutio ja nestettä päälle, takaisin jatkamaan töitä ja tuore sosekeitto on 20 min päästä itsekseen valmis. Sama toimii vaikka alkukeiton kanssa. Voit keskittyä pääruoan väsäämiseen täysillä, kun SoupMaker hoitaa homman siinä sivussa viemättä tilaa ja huomiota liedellä. Eikä tiskausta tule kuin normaalin blenderin verran. Peseminen on helppoa. Leikkuujälki erinomaista. Normaaleissa juureksissa täydellistä, parsan kohdalla oli hienoisia säikeitä, jotka tosin hoituisivat siivilällä. Smoothien soseuttajana toimii yhtä hyvin kuin blenderi tai sauvasekoitin. Smoothie-ohjelma ei tietenkään lämmitä seosta.

Ostaisinko SoupMakeria itse? En varmaankaan. Laitanko kiertoon, kun kerran sellaisen sain? En laita, vaan käytän. Veikkaan, että sen arvo nousee meidän taloudessa entisestään, kun vien sen mökille. Sinne kun en blenderiä ole raijannut ja sauvasekoittimenkin käyttö on nihkeämpää. Tämä voi täyttää hienosti aukon, jota en ollut havainnut. Turhake silti? Kukin tehköön päätelmänsä. Turha ostos monille, erittäin hyvä ratkaisu toisille. Mietin, onnistuisiko sitä käyttämään vedenkeittimenä. Voisi vaikka pienessä opiskelijakämpässä mennä sellaisen monikäyttöisempänä korvaajana. SoupMakerin ovh. on 129 eur., mutta sitä saa näemmä usein 99 eurolla.

Kermainen parsakeitto

4 hlölle

500 g valkoista parsaa, pilkottuna

1 salottisipuli, hienonnettuna

0,5 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

5 dl kana- tai kasvislientä

200 g ranskankermaa

3 rkl voita

suolaa

pippuria

(tulista paprikajauhetta ja yrttejä koristeeksi)

Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää parsat ja paista keskilämmöllä muutama minuutti. (Jos käytät SoupMakeria, kippaa pannun sisältö sisään ja laita soseohjelma päälle.) Lisää kanaliemi ja anna porista hiljalleen 20-30 min, kunnes parsa on läpikypsää. Soseuta. Lisää mukaan ranskankerma. Maista ja mausta mieleiseksi. Annostele lautasille, ripottele hiukan tulista paprikajauhetta pinnalle ja koristele yrteillä, esim. vesikrassilla. MTV Oy, All rights reserved MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäPenne alla vodka - runsas, maukas ja simppeli pastaSavulohi-piparjuuri-parsarisottoPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaMaissisalsa - nopea, helppo ja napakka
alkuruokakasvisruokakeittoparsaparsakeittoPhilipsreseptisoupmaker

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat