Valitse karkkihyllyn terveellisin herkku – kiinnitä huomio oleellisiin seikkoihin

Tummasta suklaasta on tarjolla valtavasti eri variaatioita. Shutterstock

Tumma suklaa on karkkihyllyn terveellisin herkku. Tiedätkö, mihin asioihin tumman suklaan tuoteselosteessa tulisi kiinnittää huomiota, jotta kaupasta tarttuisi mukaan se kaikkein terveellisin herkku?

Monelle tulee yllätyksenä, että vaikka tummaa suklaata pidetään terveellisenä herkkuna, sisältävät tummat, sokeroimattomat kaakaojauheet jopa kymmenen kertaa enemmän elimistölle hyödyllisiä antioksidantteja kuin itse tumma suklaa. Tämä johtuu siitä, että erityisen makean maun vuoksi tummakin suklaa käy läpi usein monimutkaisen prosessin.

Kaakaon määrä

Ensinnäkin on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon kaakaota tuote sisältää, jos tavoitteena on löytää mahdollisimman terveellinen suklaa. Terveyshyötyjen saavuttamiseksi kaakaopitoisuuden olisi hyvä olla vähintään 70 prosenttia.

Alkalointi

Jos tavoitteena on löytää mahdollisimman terveellinen tumma suklaa, olisi tärkeää kiinnittää huomiota siihen, onko suklaata alkaloitu. Alkalointi on prosessi, joka suklaalle tehdään, jotta siitä poistuisi kitkeryys. Markkinoilla on kuitenkin tarjolla myös alkaloimatonta suklaata, jonka antioksidanttipitoisuus on alkaloitua suklaata huomattavasti korkeampi.

Lähteet: menshealth.com, pronutritionist.net

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.