Välipalat terveellisemmiksi – poimi helpot vinkit

Shutterstock

Kun iltapäivänälkä iskee, on helppo tarttua suklaapatukkaan tai leivonnaiseen. Välipalat on kuitenkin helppo pitää terveellisinä, kunhan vain suunnittelet etukäteen. 

Cookinglight.com listasi terveellisiä välipalaideoita. Poimi vinkit talteen, ja varaudu jo etukäteen seuraavien päivien välipalanälkään!

Hedelmät

Hedelmät ovat helppo ja terveellinen välipala, jota on helppo kuljettaa mukana. Jos kaipaat tukevampaa välipalaa, kokeile esimerkiksi banaania. Muita hyviä välipaloja ovat esimerkiksi omenat, päärynät, viinirypäleet tai nektariinit. Hedelmät antavat vitamiineja ja energiaa.

Popcornit

Öljyssä paistetut popcornit eivät ole niin epäterveellisiä kuin luulet. Mausta popcornit esimerkiksi parmesaaniraasteella, saat suolaisen, nälkää vievän välipalan.

Pähkinät

Proteiini ja hyvät rasvat auttavat pitämään hyvin nälkää. Kanna siis mukanasi pähkinöitä ja ota pari kourallista, kun välipala-aika koittaa. Valitse suolattomia pähkinöitä.

Kaurapuuro

Kaurapuuro on pikainen, lämmittävä välipala. Jos ostat pikapuuroa, valmistuu välipala hetkessä. 

Välipalapatukka

Jotkut välipalapatukat ovat sokeripommeja, mutta tuoteseloste kertoo paljon. Myös terveellisempiä vaihtoehtoja on olemassa, joten välipalapatukkaan tarttuminen ei ole automaattisesti epäterveellinen valinta.

Vihannestikut

Leikkaa vihanneksia sopiviksi tikuiksi ja pakkaa eväsrasiaan. Kasvikset ovat hyvää ja kevyttä naposteltavaa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja