Vaivaton tapa leikata vesimelonista kauniita viipaleita – katso vinkkivideo!

Vesimeloni
Shutterstock

Vesimelonin leikkaaminen voi joskus tuntua siltä, että paksua, vihreää kuorta on kaikkialla. Ja kun sitä yrittää leikata pois, suuri osa mehukkaasta hedelmälihasta lähtee mukana.

Southern Living -lehden vinkkivideossa näytetään yksinkertainen tapa viipaloida kokonainen vesimeloni kerralla. Tämä viipalointitapa minimoi hävikin määrän ja on lisäksi helppo toteuttaa. 

Leikkaa irti vesimelonin kantapalat molemmista päistä siten, että punainen hedelmäliha tulee näkyville. Käännä vesimeloni ”seisomaan” toisen kannan päälle. Ota tukeva ote vesimelonista, ja leikkaa vihreät kuoret kokonaan irti ylhäältä alas. Myötäile veitsellä vesimelonin muotoa leikatessasi kuorta. Siisti valkoiset kuorenjämät vielä tämän jälkeen pois. Jäljelle jää täydellisen pyöreä, punainen vesimelonipallo! Kuoritusta vesimelonista on helppo leikata haluamasi muotoisia viipaleita. 

Katso videolta, miten vesimelonin kuoriminen sujuu!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja