Oudoimmat vinkit krapulan hoitoon – uskallatko kokeilla?
Me kaikki tiedämme sen tunteen: Heräät aamulla tukka pystyssä, päätä särkee ja olo on kuin höyryjyrän alle jääneellä. Erityisesti juhannuksen jäljiltä nämä tuntemukset voivat olla monelle hyvinkin tuttuja. Katso oudoimmat konstit, joita krapulan hoitoon on keksitty.
"En juo enää koskaan" on varmasti yleinen lausahdus juhannuksen aikaan. Jos vatsasi tuntuu kiertävän ympyrää ja olosi on hutera, voit kokeilla näitä kyseenalaisia krapulanpoistokeinoja – omalla vastuullasi!
1. Syö palanutta paahtoleipää
Leivän palaneissa kohdissa oleva hiili auttaa suodattamaan elimistössä olevia epäpuhtauksia. Tämän vuoksi myös alkoholimyrkytyksen saaneille annetaan sairaalassa hiilipitoista nestettä.
2. Juo suolakurkkupurkin liemi
Jos pystyt suorittamaan tämän uroteon, krapulan on väitetty katoavan tunnin aikana. Suolakurkkuliemi nesteyttää kehoasi ja korjaa maksan vaurioita – eikä suoloistakaan ole haittaa krapulaiselle kropalle.
3. Sitruunat kainalossa
Tämä on ehkäpä pahoinvointiystävällisin keino yrittää päihittää krapula. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja aseta viipaleet kainaloihisi. Mitä kylmempiä sitruunat ovat, sen viileämmäksi olosi tunnet. Jos kotoasi ei löydy sitruunoita, limet ajavat saman asian.
4. "Puhvelinmaitodrinkki"
Drinkissä ei tosiasiassa ole kyse oikeasta puhvelinmaidosta, vaan se on krapulaa hoivaavan drinkin nimi. Tähän juomasekoitukseen tulee jäätelöä, maitoa, kermaa, rommia sekä likööriä oman maun mukaan. Ikävähkö sivuvaikutus tälle krapulanparantajalle on se, että se luultavasti saa sinut uudelleen humalaan.
5. Viherpirtelö
Sekoita tehosekoittimessa kurkkua, basilikaa, vettä ja vapaavalintaisia vihreitä yrttejä tai lehtiä. Nauti viherpirtelö yhdellä kulauksella, ja ainesosien sisältämän lehtivihreän pitäisi auttaa tasapainottamaan huonoa oloasi. Viherpirtelö ei tosin ole ehkä se kaikista helpoiten nielaistava krapulajuoma!
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan