Oudoimmat vinkit krapulan hoitoon – uskallatko kokeilla?

krapula
Shutterstock

Me kaikki tiedämme sen tunteen: Heräät aamulla tukka pystyssä, päätä särkee ja olo on kuin höyryjyrän alle jääneellä. Erityisesti juhannuksen jäljiltä nämä tuntemukset voivat olla monelle hyvinkin tuttuja. Katso oudoimmat konstit, joita krapulan hoitoon on keksitty.

"En juo enää koskaan" on varmasti yleinen lausahdus juhannuksen aikaan. Jos vatsasi tuntuu kiertävän ympyrää ja olosi on hutera, voit kokeilla näitä kyseenalaisia krapulanpoistokeinoja – omalla vastuullasi!

1. Syö palanutta paahtoleipää

Leivän palaneissa kohdissa oleva hiili auttaa suodattamaan elimistössä olevia epäpuhtauksia. Tämän vuoksi myös alkoholimyrkytyksen saaneille annetaan sairaalassa hiilipitoista nestettä.

2. Juo suolakurkkupurkin liemi

Jos pystyt suorittamaan tämän uroteon, krapulan on väitetty katoavan tunnin aikana. Suolakurkkuliemi nesteyttää kehoasi ja korjaa maksan vaurioita – eikä suoloistakaan ole haittaa krapulaiselle kropalle.

3. Sitruunat kainalossa

Tämä on ehkäpä pahoinvointiystävällisin keino yrittää päihittää krapula. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja aseta viipaleet kainaloihisi. Mitä kylmempiä sitruunat ovat, sen viileämmäksi olosi tunnet. Jos kotoasi ei löydy sitruunoita, limet ajavat saman asian.

4. "Puhvelinmaitodrinkki"

Drinkissä ei tosiasiassa ole kyse oikeasta puhvelinmaidosta, vaan se on krapulaa hoivaavan drinkin nimi. Tähän juomasekoitukseen tulee jäätelöä, maitoa, kermaa, rommia sekä likööriä oman maun mukaan. Ikävähkö sivuvaikutus tälle krapulanparantajalle on se, että se luultavasti saa sinut uudelleen humalaan.

5. Viherpirtelö

Sekoita tehosekoittimessa kurkkua, basilikaa, vettä ja vapaavalintaisia vihreitä yrttejä tai lehtiä. Nauti viherpirtelö yhdellä kulauksella, ja ainesosien sisältämän lehtivihreän pitäisi auttaa tasapainottamaan huonoa oloasi. Viherpirtelö ei tosin ole ehkä se kaikista helpoiten nielaistava krapulajuoma!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja