Vain täysi-ikäisille! Viinimehujäät ovat kesäjuhlien varma hitti
Nerokas mehujääresepti yhdistelee viiniä ja jälkiruokaa, luonnehtii Shape-sivusto.
Raikkaat mehujäät taipuvat aikuiseen makuun, kun reseptiin lorauttaa viiniä. Seuraavalla reseptillä teet hauskoja raidallisia mehujäätelöitä vaikkapa kesäjuhliin. Muista myös suussa sulavat Aperol-mehujääpuikot.
Aloita mehujäätelöiden valmistus jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä herkkujen tulee olla pakastimessa vähintään vuorokauden verran.
Käytä viinimehujäätelöissä makeaa viiniä. Tällöin jäätelöihin ei tarvitse lisätä itse sokeria.
Ainesosat:
- 3,6 desilitraa makeaa valkoviiniä
- 2,4 desilitraa mustikoita
- 2,4 desilitraa karhunvatukoita
- 1 ruokalusikallinen hunajaa
- puolikkaan limen mehu
Valmistusohje:
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.
Täytä neljännes mehujäämuotista seoksella. Anna jäätyä tunnin ajan pakastimessa.
Lisää ensimmäisen kerroksen päälle toinen kerros pelkkää valkoviiniä. Nyt muotista on täynnä puolet. Jäädytä pakastimessa tunti.
Toista prosessi kahdesti ja anna mehujääpuikkojen jäätyä yön yli.
***
Lähde: Shape
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti