Nämä mehujääherkut sopivat vain täysi-ikäisille – kruunaavat kesäisen illan!

aperol mehujää
Shutterstock / Facebook / Bourbonandhoney.com

Aperol-mehujääpuikot kastettuna lasilliseen proseccoa ovat mainio tapa juhlistaa kesäistä iltaa.

Eikö mehujäätelö ole sinun juttusi? Yllä olevalla videolla näytetään, miten voit tehdä jäätelöä myös jogurtista.

Kesällä suomalaiset herkuttelevat jäätelöllä. Bourbonandhoney.com-sivustolla kerrotaan, kuinka teet mehujäätä aikuisempaan makuun. 

Aperol-mehujääpuikot

Ainesosat:

5 dl sitruunalimonaadia
n. 1,5 dl Aperolia
n. 1,2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
lisäksi Proseccoa, cavaa tai hiilihapotettua vettä

Valmistusohje:

1. Sekoita kulhossa tai mitta-astiassa yhteen sitruunalimonadi, Aperol ja appelsiinimehu. Annostele juomasekoitus mehujäämuotteihin. Anna mehujään pakastua ainakin tunnin ajan ennen kuin laitat niihin jäätelöpuikot. Laita mehujäät sen jälkeen takaisin pakastimeen 6–8 tunniksi tai kunnes ne ovat kokonaan jäätyneet.

2. Irrota mehujäät muoteista valuttamalla hanasta kuumaa vettä muottiosan päällä. Halutessasi voit asettaa mehujäät lasiin, jossa on kuohuviiniä. Vaihtoehdoksi sopii myös hiilihapotettu vesi. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.