Vaikuttaa eri ihmisiin eri tavoin – tiesitkö näitä kofeiinifaktoja?

shutterstock_63075922
Tiesitkö, että kofeiini vaikuttaa ihmisiin hyvin yksilöllisesti? Shutterstock

Tiesitkö, että kofeiini vaikuttaa ihmisiin yksilöllisesti? Lue mielenkiintoiset kahvifaktat!

Suomalaiset ovat tunnettua kahvinjuontikansaa, mutta tästä huolimatta on paljon kahvifaktoja, jotka harva suomalainen tietää.

1. Kofeiinin vaikutus on yksilöllistä

Kofeiini vaikuttaa jokaiseen yksilöllisesti. Kehon kykyyn käsitellä kofeiinia voivat vaikuttaa monet osatekijät aina sukupuolesta ja geeneistä lähtien. Tutkimusten mukaan esimerkiksi naiset sulattavat yleensä kofeiinia keskimäärin miehiä nopeammin.

2. Tumma paahto ei tarkoita korkeaa kofeiinipitoisuutta

Vahvanmakuiset ja aromirikkaat tummapaahtoiset kahvit sisältävät itse asiassa usein vähemmän kofeiinia kuin vaaleapaahtoiset sukulaisensa, sillä kahvin paahdatusprosessi polttaa pois osan kofeiinista.

3. Kofeiinia löytyy jopa yli 60 kasvista

Kofeiinia ei löydy pelkästään kahvipavuista, vaan yli 60 erilaisesta kasvilajikkeesta. Esimerkiksi teelehdissä, kolapähkinöissä ja kaakaopavuissa on kofeiinia.

4. Suomalaiset superjuojia

Keskimääräinen päivittäin kulutettu kofeiinimäärä on suomalaisella noin 400 milligrammaa.

5. Kofeiinia kulutetaan hurjasti

Noin 90 prosenttia maailman väestöstä käyttää kofeiinia muodossa tai toisessa, kun mukaan lasketaan kaikki kofeiinia sisältävät tuotteet, ruoat ja kasvit.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja