Vaihtelua perunalle: Kokeile terveellisiä ranskalaisia

Ranskalaiset
Shutterstock

Kokeile perunoiden sijaan valmistaa lisukkeeksi bataattia, josta voi valmistaa helposti myös ranskalaisia – ilman rasvakeitintä!

Bataatti on terveellinen herkku, jolla on helppo korvata vaihtelun vuoksi suomalaisille erityisen tuttu peruna. Poimi vinkit bataattiranskalaisten valmistamiseen!

Bataatti sisältää enemmän energiaa kuin peruna. Bataatissa on myös paljon ravintokuitua, C-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta eli beetakaroteenia sekä B6-vitamiinia. Jotta bataateista valmistuisi terveellinen vaihtoehto ranskalaisille, kannattaa ne kypsentää rasvakeittimen sijaan uunissa.

Kun bataatista tekee ranskalaisia, voi bataatin joko kuoria, tai kypsentää kuorineen. Bataatin huuhtelun jälkeen kannattaa olla tarkkana, että bataatti on varmasti kuiva, sillä kosteasti bataatista valmistuu herkästi löysiä ranskalaisia.

Bataattiranskalaiset

2–3 annosta

1 suuri bataatti
merisuolaa

mustapippuria
korkealaatuista oliiviöljyä

Lämmitä uuni 230 asteeseen.
Pese bataatti ja kuivaa se huolellisesti.
Pilko bataatti ranskalaisten muotoon.
Levitä ranskalaiset uunipellille ja mausta.
Pirskottele päälle oliiviöljyä.
Paista ranskalaisia 15 minuutin ajan, kääntele niitä ja paista vielä 10 minuuttia.

Lähteet:wikipedia, instructables.com, blackdoctor.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!