Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaihtelua perunalle: Kokeile terveellisiä ranskalaisia

Shutterstock
Julkaistu 18.10.2014 14:06

MTV LIFESTYLE

Kokeile perunoiden sijaan valmistaa lisukkeeksi bataattia, josta voi valmistaa helposti myös ranskalaisia – ilman rasvakeitintä!

Bataatti on terveellinen herkku, jolla on helppo korvata vaihtelun vuoksi suomalaisille erityisen tuttu peruna. Poimi vinkit bataattiranskalaisten valmistamiseen!

Bataatti sisältää enemmän energiaa kuin peruna. Bataatissa on myös paljon ravintokuitua, C-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta eli beetakaroteenia sekä B6-vitamiinia. Jotta bataateista valmistuisi terveellinen vaihtoehto ranskalaisille, kannattaa ne kypsentää rasvakeittimen sijaan uunissa.

Kun bataatista tekee ranskalaisia, voi bataatin joko kuoria, tai kypsentää kuorineen. Bataatin huuhtelun jälkeen kannattaa olla tarkkana, että bataatti on varmasti kuiva, sillä kosteasti bataatista valmistuu herkästi löysiä ranskalaisia.

Bataattiranskalaiset

2–3 annosta

1 suuri bataatti
merisuolaa

mustapippuria
korkealaatuista oliiviöljyä

Lämmitä uuni 230 asteeseen.
Pese bataatti ja kuivaa se huolellisesti.
Pilko bataatti ranskalaisten muotoon.
Levitä ranskalaiset uunipellille ja mausta.
Pirskottele päälle oliiviöljyä.
Paista ranskalaisia 15 minuutin ajan, kääntele niitä ja paista vielä 10 minuuttia.

Lähteet: wikipedia, instructables.com, blackdoctor.com

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Jääkaappiin vai ei? Moni säilyttää bataattia aivan väärinTörkeän hyvä kanasalaatti! Helppo ruoka kaupan valmiista grillikanasta tai ylijääneistä broilerinfileistäRanskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Huippukokki Jamie Oliverin resepti, jota noudattamalla et voi epäonnistua: Näin teet suosikkilisukkeistasi superrapeita – myös kotiuunissaKymmenen minuutin pikabataatit syntyvät vaivattomasti mikrossa – tätä helpommalla et arkiruoan kanssa pääse! "Pohjolan appelsiini" on unohdettu vitamiinipommi – tästä raaka-aineesta valmistuvat terveelliset sipsit!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat