Vähäkalorinen ja superterveellinen juoma sopii aamiaiseksi – kokeile
Valmista terveellistä ja vähäkalorista parsakaalismoothieta ja aloita aamusi entistä paremmin!
Parsakaali on vitamiini- ja kuitupitoisuutensa vuoksi tunnettu terveellisyydestään, mutta harva tulee ajatelleeksi, että usein keitettynä nautittu vihannes sopii oivallisesti myös smoothieihin.
Parsakaali on vitamiinipommi
Vitamiinipitoisuudestaan tuttu parsakaali sisältää erityisen paljon sekä A että C-vitamiinia. C-vitamiinia parsakaalissa on niin paljon, että yhdestä pienestä parsakaalikukinnosta saa peräti yhden päivän suositellun C-vitamiiniannoksen.
Parsakaali sisältää myös paljon terveellisiä foolihappoja, flavonoideja, kaliumia sekä ravintokuituja. Energiaa sadassa grammassa parsakaalia on vain 35 kilokaloria.
Parsakaalismoothie
2 rkl hunajaa
8 jääpalaa
1 ruukku minttua
200 g parsakaalia
1 rkl limen mehua
4 dl kylmää vettä
1 sellerin varsi
2 Granny Smith -omenaa
Pilko parsakaali paloiksi. Kuori omenat ja pilko ne paloiksi. Pilko selleri ja taita mintunvarret.
Sekoita kaikkia aineksia tehosekoittimessa, kunnes seos on tasaista.
Juo jääkylmänä!
Lähteet: Kotimaiset kasvikset ry, Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan