Uusi viinitapahtuma Helsingissä aikoo rikkoa rajoja – ei pönötystä, tarjolla myös kyykkyviinien tastingeja: "Välillä tuntuu, että viinin juomisesta on tehty niin perhanan vaikeaa"

viini suvilahti wine fest
Lasse Arkela / 4 Life 2019/ Shutterstock

Helsingin Suvilahdessa järjestetään keväällä uudenlainen viinitapahtuma, joka pyrkii poistamaan turhaa hienostelua, pönötystä ja pyhyyttä viinin ympäriltä. 

Toukokuun puolessa välissä ensimmäistä kertaa järjestettävä Suvilahti Wine Fest (SWF) on uusi viinifestivaali kaikelle kansalle. Tapahtumajärjestäjien mukaan tarkoitus on lähestyä viiniä uudenlaisella ajattelutavalla. Suomalainen viinikulttuuri on muuttunut viime vuosina rennommaksi ja Helsinkiin haluttiin helposti lähestyttävä ja viihdyttävä viinitapahtuma, jonka ideoivat ja toteuttavat Suvilahden kulttuurikeskuksessa tapahtumakeskusta ja ravintolaa pyörittävä Suvilahti TBA ja Suomen suurin tapahtumajärjestäjä Live Nation Finland.

Suvilahti Wine Fest järjestetään 15.-16.5.2020. Festivaalipaikaksi valikoitui Suvilahden Energiakenttä, johon nousee tapahtuman ajaksi 3000 henkeä vetävä teltta esiintymislavoineen sekä näytteilleasettaja-ständeineen.  Lisäksi käytössä ovat Suvilahti TBA:n piha-alue ja sisätilat. Ensimmäisenä vuonna Suvilahti Wine Festiin odotetaan 11 000 kävijää.  


Kyseessä on samanaikaisesti viinimessut ja katuruokafestivaali, jossa on paljon ohjelmaa aina musiikkiesityksistä sirkukseen. Paikalla tunnelmaa nostattamassa ovat muun muassa DJ:t DJ Bunuel ja Sam Yaffa
 
– Festivaali on valtavan suuri pop up -tapahtumaravintola ja huvipuisto kaikille aisteille, visioi Suvilahti TBA:n Mikko Hultman.

"Haluamme vapauttaa sitä isoa pyhyyttä, mikä viiniin liittyy"

Juha Tarvonen Suvilahti TBA:lta kertoo MTV:lle, että tapahtuman ajatuksena on nimenomaan päästä eroon mielikuvasta, että viinin nauttiminen vaatii asiantuntemusta ja hienostelua.

– Haluamme hakea tähän todella rennon lähestymiskulman ja vapauttaa sitä isoa pyhyyttä, mikä viiniin liittyy. Välillä tuntuu, että viinin juomisesta on tehty niin perhanan vaikeaa. 

Tapahtumassa ovat mukana kaikki Suomen suurimmat viinimaahantuojat, joten paikalla on jopa 500 viinitalon edustus. Myös ruokapuolella panostetaan sekä laatuun että monipuolisuuteen. Tarjolle tulee niin kylmää kuin lämmintäkin ruokaa, sekä maistelu- että ruoka-annoksina.

Suomessa on aiemmin järjestetty erilaisia viinitapahtumia, jotka ovat Tarvosen mukaan keskittyneet juomaan eri näkökulmasta. Moni tavallinen kuluttaja onkin voinut kokea hienolta kuulostavat tapahtumat liian isoksi kynnykseksi. Kesällä Kuopiossa järjestetään sen sijaa muun muassa vuosittainen Kuopio Wine Festival. 

– He menevät sitten enemmän Eppu Normaali edellä. Me haluamme tulla johonkin välimaastoon 

Kyykkyviinejä tastingeissa

Isona osana ohjelmistoa ovat tasting-tilaisuudet, joissa asiakkaan on mahdollista tutustua kyykkyviineistä hääviinimenuihin. 

– Rikomme tässäkin rajoja. Toteutamme isompia tastingeja hyvällä ja asiantuntevalla vetäjällä, joka ei todellakaan kerro viiniköynnösten hermeettisestä elämästä. Kyykkyviini ei aina ole se huono valinta – tai siis halpa ei ole aina huonoin ja kallis paras viini, Tarvonen sanoo. 

Viinitapahtuma on avoin kaikille yli 18-vuotiaille. Tapahtuman lipunmyynti alkaa torstaina ja festivaalin ohjelmaa julkistetaan lisää kevään aikana. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja