Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uusi valmistustapa mullistaa aamupalahetkesi – yhdistää kahden munaruoan parhaat puolet

Muista käyttää valmistukseen pinnoitettua pannua.
Muista käyttää valmistukseen pinnoitettua pannua.Shutterstock
Julkaistu 24.07.2015 07:03
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Munakokkelia vai paistettua kananmunaa? Miksi valita, kun voit saada molemmat. Tällä uudella valmistustavalla se onnistuu!

Useimmat ihmiset jakautuvat kananmunien valmistustavan kanssa eri leireihin. Tyypillisimmät vaihtoehdot ovat paistaminen ja munakokkeli. Molemmissa on omat hyvät puolensa. Paistettu kananmuna on reunoiltaan ihanan rapea, kun munakokkeli on puolestaan ilmavampaa syötävää.

Mutta miksi pitäisi valita, kun voi saada molemmat? Uuden valmistustavan ansiosta saat kananmunien parhaimmat puolet esiin, eikä sinun enää tarvitse valita kuinka haluat aamiaisesi valmistaa.

Tarvitset vain kaksi munaa ja voita

Tätä valmistustapaa kutsutaan maailmalla nimellä framble. Nimi tulee englannin sanoista fried ja scrambled, eli paistaminen ja munakokkeli.

Valmistukseen et tarvitse kulhoa tai vispilää, vaan valmistus tapahtuu kokonaan päällystetyllä teflonpannulla. Tarvitset ainoastaan kaksi kananmunaa ja voita.

Valmistus:
Aloita sulattamalla ruokalusikallinen voita keskilämmöllä paistinpannulla. Rikot munat yksitellen pannulle ja riko keltuaiset lastalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun kananmunat alkavat paistua, sekoita lastalla keltaiset ja valkuaiset sekaisin. Muotoile lastalla kananmunaseos keskelle pannua ja jätä paistumaan. Kun munaseos on täysin hyytynyt, käännä kananmunalettu ja paista hetki myös toiselta puolelta.

Tällä tavalla saat rapean kananmunaletun, jossa valkuaiset ja keltuaiset ovat kunnolla sekoittuneet. Eli kahden suositun valmistustavan parhaat puolet!

Nauti sellaisenaan tai lisää päälle esimerkiksi kinkkua tai juustoa. 

Lähde: Epicurious.com

Lisää aiheesta:

Harva tietää tätä munakikkaa! Tekee aamupalastasi täydellisen mehevää – joka kertaTiesitkö, että munakokkelin voi valmistaa myös näin? Vaivattomalla niksillä täydellinen lopputulosOsaatko varmasti? Näin kananmuna paistetaan oikein – "parasta pikaruokaa, mitä tiedän""Tämä on varmin valintani" – supernopea arkiruoka syntyy kaapista löytyvistä aineksista!Kaksi tapaa paistaa kananmuna – tämä jokaisen pitäisi osata!Kaksi klassista tapaa paistaa kananmuna – osaatko nämä?
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin