Uusi valmistustapa mullistaa aamupalahetkesi – yhdistää kahden munaruoan parhaat puolet

munanpaisto
Muista käyttää valmistukseen pinnoitettua pannua. Shutterstock

Munakokkelia vai paistettua kananmunaa? Miksi valita, kun voit saada molemmat. Tällä uudella valmistustavalla se onnistuu!

Useimmat ihmiset jakautuvat kananmunien valmistustavan kanssa eri leireihin. Tyypillisimmät vaihtoehdot ovat paistaminen ja munakokkeli. Molemmissa on omat hyvät puolensa. Paistettu kananmuna on reunoiltaan ihanan rapea, kun munakokkeli on puolestaan ilmavampaa syötävää.

Mutta miksi pitäisi valita, kun voi saada molemmat? Uuden valmistustavan ansiosta saat kananmunien parhaimmat puolet esiin, eikä sinun enää tarvitse valita kuinka haluat aamiaisesi valmistaa.

Tarvitset vain kaksi munaa ja voita

Tätä valmistustapaa kutsutaan maailmalla nimellä framble. Nimi tulee englannin sanoista fried ja scrambled, eli paistaminen ja munakokkeli.

Valmistukseen et tarvitse kulhoa tai vispilää, vaan valmistus tapahtuu kokonaan päällystetyllä teflonpannulla. Tarvitset ainoastaan kaksi kananmunaa ja voita.

Valmistus:
Aloita sulattamalla ruokalusikallinen voita keskilämmöllä paistinpannulla. Rikot munat yksitellen pannulle ja riko keltuaiset lastalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun kananmunat alkavat paistua, sekoita lastalla keltaiset ja valkuaiset sekaisin. Muotoile lastalla kananmunaseos keskelle pannua ja jätä paistumaan. Kun munaseos on täysin hyytynyt, käännä kananmunalettu ja paista hetki myös toiselta puolelta.

Tällä tavalla saat rapean kananmunaletun, jossa valkuaiset ja keltuaiset ovat kunnolla sekoittuneet. Eli kahden suositun valmistustavan parhaat puolet!

Nauti sellaisenaan tai lisää päälle esimerkiksi kinkkua tai juustoa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja