Valmistatko samaa ruokaa viikosta toiseen? Se ei kannata, sillä uudet tutkimukset osoittavat kokeilunhaluisten syöjien olevan muita terveempiä ja hoikempia.
Kokeiletko ennakkoluulottomasti uusia ruokia vai rakastatko vanhoja suosikkeja? Ruokavaliomme on itseasiassa melko suppea, ymmärsimme sitä tai emme. Vanhan tutun ruoan valmistaminen tai kaupassa aina saman elintarvikkeen valitseminen nopeuttaa arkea, eikä kaupassakaan kulu tuhottomasti aikaa.
Huono puoli on se, että moni meistä jää liiaksi kiinni samoihin rutiineihin ja syömistottumuksen. Uudet maut ja raaka-aineet jäävät kokeilematta, vaikka ruokavalio olisi muuten terveellinen.
Kokeilunhaluiset syöjät fyysisesti aktiivisempia
Nyt kannattaa muuttaa hieman tapojaan, sillä uusi tutkimus osoittaa vaihtelevalla ja kokeilevalla ruokavaliolla olevan yhteys alhaiseen painoindeksiin. Tiedejulkaisu Obesityssa esitellyn tutkimuksen mukaan useita erilaisia raaka-aineita syövät pitivät itseään terveempinä ja fyysisesti aktiivisempina kuin tuttuja ruokia nauttivat.
Cornellin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kokeilunhaluisten syöjien hoikkuuden salaisuus löytyy rajoittamattomuudesta. Kokeilunhaluiset syöjät tiedostavat että jäätelö maistuu hyvälle, mutta he uskaltavat kokeilla myös uusia, terveellisempiä vaihtoehtoja ennakkoluulottomasti.
Samaan ruokavalioon tottuneet puolestaan tyytyisivät pelkkään jäätelöön, jolloin riski painonnousuun on suurempi.

