Ruokakaupoista halutaan nyt laadukkaan valmisruoan lisäksi ostaa myös laadukkaita leivonnaisia, ilmenee K-ryhmän selvityksestä.
Ravintolatasoisten tuotteiden tulo ruokakauppaan on siivittänyt myös muun laadukkaamman tuotetarjonnan kasvua, kerrotaan Keskolta. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu valmisruokabisneksen murroksesta ja siitä, miten suomalaiset himoitsevat nyt yhä laadukkaampia vaihtoehtoja.
K-ryhmän päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi kertoi keväällä, että laadukkaasta valmisruoasta on muodostunut viime aikoina selkeä ruokailmiö.
– Kyseessä on yksi isoimmista muutoksista ruokakaupoissa viime vuosina, Hovi kuvaili maaliskuussajärjestetyssä K-ryhmän tilaisuudessa.
Nyt himoitaan laatua myös ruokakauppojen leivonnaisiin
Keskon mukaan visuaalisesti näyttävät tuotteet kiinnostavat yhä useampaa kuluttajaa. Konditoriatuotteiden myynti onkin kehittynyt 18 prosenttia viimeisen vuoden aikana. Tuotteiden hyvä myynninkehitys on ollut jo pitkään nousujohteista.
– Kasvu alkoi jo ennen koronaa, ja viimeisen vuoden aikana kasvu on jonkin verran kiihtynyt. Edes koronarajoitukset eivät ole vaikuttaneet juhlasesonkeina myytyjen kakkujen menekkiin. Havahduimme siihen, että jopa artesaanitasoisille leivonnaisille ja leiville on nyt kysyntää, Harri Hovi kertoo nyt.
