Uusi ruokakauppahitti? K-kaupoissa havaittiin kasvava ilmiö: "Edes koronarajoitukset eivät ole vaikuttaneet menekkiin"

shutterstock_273123827
Suomalaiset himoitsevat nyt artesaanileivonnaisia ruokakaupoista. Shutterstock

Ruokakaupoista halutaan nyt laadukkaan valmisruoan lisäksi ostaa myös laadukkaita leivonnaisia, ilmenee K-ryhmän selvityksestä.

Ravintolatasoisten tuotteiden tulo ruokakauppaan on siivittänyt myös muun laadukkaamman tuotetarjonnan kasvua, kerrotaan Keskolta. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu valmisruokabisneksen murroksesta ja siitä, miten suomalaiset himoitsevat nyt yhä laadukkaampia vaihtoehtoja.  

K-ryhmän päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi  kertoi keväällä, että  laadukkaasta valmisruoasta on muodostunut viime aikoina selkeä ruokailmiö.

– Kyseessä on yksi isoimmista muutoksista ruokakaupoissa viime vuosina, Hovi kuvaili maaliskuussajärjestetyssä K-ryhmän tilaisuudessa.

Nyt himoitaan laatua myös ruokakauppojen leivonnaisiin

Keskon mukaan visuaalisesti näyttävät tuotteet kiinnostavat yhä useampaa kuluttajaa. Konditoriatuotteiden myynti onkin kehittynyt 18 prosenttia viimeisen vuoden aikana. Tuotteiden hyvä myynninkehitys on ollut jo pitkään nousujohteista.

–  Kasvu alkoi jo ennen koronaa, ja viimeisen vuoden aikana kasvu on jonkin verran kiihtynyt. Edes koronarajoitukset eivät ole vaikuttaneet juhlasesonkeina myytyjen kakkujen menekkiin. Havahduimme siihen, että jopa artesaanitasoisille leivonnaisille ja leiville on nyt kysyntää, Harri Hovi kertoo nyt.

Suomalaisten ostotottumukset ovat muuttuneet ja nyt juhlapöytään halutaan muutakin kuin pullaa. Perinteisissä sesongeissa kuten äitienpäivänä myydään edelleen hyvin perinteisiä tuotteita, mutta samaan aikaan kuluttajat ovat innostuneet kansainvälisemmistä tuotteista ja uutuuksista.

Juhlapöytään halutaan nyt esimerkiksi macaronseja ja erilaisia juustokakkuja, mutta toisaalta myös voileipäkakut ovat jälleen trendikkäitä.  Nyt kiinnostavat myös pienemmät pakkauskoot ja näyttävät leivokset sekä pienet kakut, jotka sopivat myös yhden ja kahden hengen talouksille.

Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarina tunnettu, artesaanileipomo pH7:n omistaja Toni Rantala vahvistaa ilmiön. Rantalan leipomo aloitti koronan myötä yhteistyön K-ruokakauppojen kanssa.

– Suomalaiset eivät ole tottuneet vielä tilaamaan kakkuja ruokakaupoista, mutta uskon, että tähänkin tulee muutos, kertoo Rantala.

Videolla: Muistatko vielä Koko Suomi leipoo -ohjelman pusupullat? Tästä on kyse:

Video


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja