Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Roiskeläppäpizza MTV:n testissä: Uppoaako uutuusmaku?

Julkaistu 26.10.2016 14:51

MTV LIFESTYLE

Legendaaristen roiskeläppäpizzojen odotettu kasvisversio saapuu kauppoihin tänään 26.10.2016. MTV:n ruokasivusto Makuja.fi otti selvää, millaisen arvion uutuuspizza saa vannoutuneilta kasvissyöjiltä.

Pizzaa testasivat Ville, Iina ja Maria.

– Tulee vahvoja muistoja niiltä vuosilta,kun Saarioisten kasvisroiskeläppiä vielä oli, Iina kommentoi.

– On tässä ihan makua kuitenkin, ei tyhjälle maistu, Ville totesi.

Testaajat yllätti paitsi pizzan mausteisuus, myös porkkanan käyttö tuottessa. Katso koko video ylhäältä!

Kukkakaalia, yrttistä kasviskastiketta, vegaaninen juusto

Kasvistäytteinen pizza oli Saarioisten valikoimissa vuodesta 1982 vuoteen 2007. Kun kasvisversion valmistus lopetettiin, alkoi Saarioiselle sadella palautetta.

– Meiltä on toivottu paljon tämän 200-grammaisen klassikkopizzan paluuta, Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka kertoo.

– Kuluttajatutkimuksissa on jo jonkin aikaa näkynyt kasvava kiinnostus fleksaamista eli osa-aikaista kasvissyöntiä kohtaan. Vaikka varsinaisten kasvissyöjien määrä on edelleen verraten pieni, on kasvisruoan suosion kasvu kiistatonta. Uskommekin, että täysin kasvisruokaan siirtymisen sijaan yhä useampi suomalainen suosii arkiruoassaan kasvisaterioita tai viettää esimerkiksi viikoittaisia kasvisruokapäiviä, Lonka arvioi.

Kasvisversio perinteisestä roiskeläpästä sisältää kukkakaalia ja yrttistä kasviskastiketta, jossa on herkkusieniä, paahdettua paprikaa ja sipulia. Pizzan kuorrutteena on vegaaninen kasvisjuusto. 


Vegepizzat paistetaan muiden Saarioisten pizzojen tapaan Valkeakoskella, jossa pizzoja valmistuu vuodessa yhteensä noin 18 miljoonaa kappaletta.

Lähde: Saarioinen

Lisää aiheesta:

Kotipizzan uudessa pizzassa on todella hämmentävät täytteet: "Pelonsekaisin tuntein odotan palauteryöppyä"Pohjalaisen perheyrityksen pizzasta kasvoi jättihitti, jota on myyty jo miljoonia – milloin söit viimeksi Metripizzan tai "roiskeläpän"?"Ehdottomasti suosituin pakastepizza" saapui Suomeen 22 vuotta sitten – nyt se saa rinnalleen toivotun uutuudenLoistouutisia roiskeläpän ystäville – hartaasti toivottu makuvaihtoehto tekee paluun!Takavuosien suosittu "roiskeläppäpizza" tekee yllättäen paluun: "En ymmärrä, miksi se poistettiin myynnistä"Kulttimaine Suomessa, järjettömät myynnit – tässä on "roiskeläppäpizzojen" kuningas
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • Eilen16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • Eilen11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • Eilen08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee