Uusi keksintö: Onko salaatin peseminen tulevaisuudessa turhaa?

salaatti (1)
Shutterstock

Japanilaisen teknologiayrityksen tuoreen keksinnön myötä salaatin peseminen saattaa olla tulevaisuudessa turhaa.

Salaatin rakenne kärsii usein hieman pesemisestä ja huolimattomasti kuivatut salaatinlehdet voivat jättää salaattiin ei-toivotulla tavalla kosteaksi. Tuoreen japanilaiskeksinnön myötä tulevaisuudessa salaattia ei välttämättä tarvitse pestä lainkaan.

Salaatit kasvatetaan "puhtaissa huoneissa"

Salaatinlehtiin jää usein kasvatuksen vuoksi pölyä, multaa ja hiekkaa, jotka on hyvä pestä pois ennen käyttöä. Japanilaisen teknologiajätin, Toshiban, uusi keksintö on kasvattaa salaatit sellaisissa oloissa, ettei niihin voi tarttua epäpuhtauksia.

Sisätiloihin tuotuun kasvattamoon, niin kutsuttuihin "puhtaisiin huoneisiin" on tarkoitus luoda olosuhteet, joissa salaatit voivat kasvaa steriileissä tiloissa. Tarkoitus on säädellä ilmanpainetta, lämpötiloja, valaistusta, bakteereita ja pölyn määrää siten, että salaatit kasvavat niin puhtaiksi, ettei niitä tarvitse pestä.

Toshiba toivoo, että puhtaita salaatteja haviteltaisiin tulevaisuudessa ympäri maailmaa. Yrityksessä uskotaan, että esimerkiksi pikaruokaketjuille puhtaina myydyistä salaateista voisi olla erityisen paljon hyötyä.

Lähde: Eater.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja