Uudenlaiset tavat käyttää chia-siemeniä – kokeile näitä!

chia-siemenet
Shutterstock

Chia-siementen lisääminen ruokiin kannattaa, sillä niiden avulla ruokavaliostasi tulee hetkessä terveellisempi.

Chia-siemenet ovat hyvä tapa tehdä resepteistä terveellisempiä ja proteiinipitoisempia hetkessä ilman muita ylimääräisiä ainesosia. Hamstraa kaappiin näitä supersiemeniä ja ripottele niitä niin veteen kuin kaurapuuroonkin.

Kokeile myös näitä Yahoo Health! -sivuston chia-siemen-reseptejä:

Energiajuoma: Lisää kaksi ruokalusikallista kokonaisia chia-siemeniä 2,4 desilitraan vettä. Anna sakeutua viiden minuutin ajan. Lisää vaahterasiirappia tai hunajaa sekä juuri puristettua sitruunamehua. Tuloksena on helppo proteiinipommi ennen tai jälkeen treenin nautittavaksi.

Proteiinilisä: Lisää lusikallinen chia-siemeniä vaikkapa aamupuuroon mantelimaidon kera. Tarjoile kuivattujen hedelmien kanssa.

Chia-hillo: Sekoita yleiskoneessa 2,4 desilitraa haluamiasi marjoja, yksi ruokalusikallinen chia-siemeniä ja yksi ruokalusikallinen lämmintä vettä. Sekoita, kunnes koostumus on hillomaista. Levitä paahtoleivän tai voileipäkeksien päälle. Hillo säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin viisi päivää.

Salaatinkastike: Lisää puoli teelusikallista chia-siemeniä suosikkisalaatinkastikkeeseesi ja saat siitä hetkessä proteiinipitoisemman. Lisää vettä tai öljyä, jos kastiketta tarvitsee ohentaa, sillä chia-siemenet imevät nestettä itseensä.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat