Uskomattomat faktat samppanjasta: Tämän vuoksi korkin kanssa kannattaa todella varoa

samppanja
SHUTTERSTOCK

Samppanja on juhlajuomien kuningas. Vaikka saman tai jopa paremman makuelämyksen saisi kuohuviinillä, on samppanjan juomisessa aina jotain, mikä tekee tilanteesta erityisen.

Samppanjasta on toki hyvä muistaa aina yksi tärkeä nyrkkisääntö: Kaikki samppanjat ovat kuohuviinejä, mutta kaikki kuohuviinit eivät ole samppanjaa. Lue hauskat faktat samppanjasta!

49 miljoonaa kuplaa

Yhdessä samppanjapullossa on keskimääriin huikeat 49 miljoonaa kuplaa. Kuplista voi myös päätellä jotain samppanjan laadusta. Korkealaatuisen samppanjan kuplat ovat yleensä pienempiä kuin huonompilaatuisen.

Bussin renkaassa yhtä paljon painetta

Samppanjapullon paine on hieman yli 6 baaria. Sama määrä painetta on esimerkiksi Lontoon bussin renkaissa. Tavallisen henkilöauton rengaspaine on usein hieman yli kaksi baaria, eli samppanjapullossa on jopa kolme kertaa kovempi paine kuin henkilöauton renkaassa

Legenda kylpi samppanjassa

Itse glamourlegenda Marilyn Monroe on tiettävästi ainakin kerran kylpenyt samppanjassa. Sen lisäksi hän joi aamulla ensimmäisenä lasillinen Piper-Heidsieck -samppanjaa.

Korkki lentää hurjaa vauhtia

Ei ole ihme, että ihmiset varovat juhlissa, etteivät osu lentävän samppanjapullonkorkin tielle. Se nimittäin lentää jopa 65 kilometriä tunnissa. Siksi samppanjapullo onkin turvallisinta avata siten, että korkki peitetään pyyhkeellä.

LUE MYÖS:

Katso videolta, miten samppanjaa kaadetaan lasiin ilman sotkua!

Lähde: Foxnews

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja