Uskomattomat faktat samppanjasta: Tämän vuoksi korkin kanssa kannattaa todella varoa
Samppanja on juhlajuomien kuningas. Vaikka saman tai jopa paremman makuelämyksen saisi kuohuviinillä, on samppanjan juomisessa aina jotain, mikä tekee tilanteesta erityisen.
Samppanjasta on toki hyvä muistaa aina yksi tärkeä nyrkkisääntö: Kaikki samppanjat ovat kuohuviinejä, mutta kaikki kuohuviinit eivät ole samppanjaa. Lue hauskat faktat samppanjasta!
49 miljoonaa kuplaa
Yhdessä samppanjapullossa on keskimääriin huikeat 49 miljoonaa kuplaa. Kuplista voi myös päätellä jotain samppanjan laadusta. Korkealaatuisen samppanjan kuplat ovat yleensä pienempiä kuin huonompilaatuisen.
Bussin renkaassa yhtä paljon painetta
Samppanjapullon paine on hieman yli 6 baaria. Sama määrä painetta on esimerkiksi Lontoon bussin renkaissa. Tavallisen henkilöauton rengaspaine on usein hieman yli kaksi baaria, eli samppanjapullossa on jopa kolme kertaa kovempi paine kuin henkilöauton renkaassa
Legenda kylpi samppanjassa
Itse glamourlegenda Marilyn Monroe on tiettävästi ainakin kerran kylpenyt samppanjassa. Sen lisäksi hän joi aamulla ensimmäisenä lasillinen Piper-Heidsieck -samppanjaa.
Korkki lentää hurjaa vauhtia
Ei ole ihme, että ihmiset varovat juhlissa, etteivät osu lentävän samppanjapullonkorkin tielle. Se nimittäin lentää jopa 65 kilometriä tunnissa. Siksi samppanjapullo onkin turvallisinta avata siten, että korkki peitetään pyyhkeellä.
LUE MYÖS:
Katso videolta, miten samppanjaa kaadetaan lasiin ilman sotkua!
Lähde: Foxnews
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut