Uskomattoman terveellinen vaihtoehto kahville – juo tätä aamuisin!

Aamukahvin voi korvata hurjan terveellisellä sitruunavedellä. Shutterstock

Vaikka nykytutkimuksen valossa muutama kupillinen kahvia ei vaikuta terveyteen haitallisesti, moni toivoo pääsevänsä kofeiiniriippuvuudestaan eroon. Muuta rutiinejasi ja kokeile uskomattoman terveellistä vaihtoehtoa aamukahvin sijaan!

Vanhin tunnettu terveydenhoitojärjestelmä Ayurveda suosittelee lämpimän sitruunaveden nauttimista heti aamutuimaan – eikä turhaan, sillä sitruunavedellä on valtavasti terveysvaikutuksia.

Sitruunavesi on puhdistava vitamiinipommi

Sitruunaveden on todettu tekevän erityisen hyvää ruoansulatukselle. Siruunavesi myös puhdistaa maksaa ja helpottaa elimistön luontaisen ph-tasapainon ylläpidossa.

Kahviin verrattuna sitruunavesi on myös oikea vitamiinipommi ja sitruunan c-vitamiini auttaa tunnetusti vastustuskyvyn ylläpitämisessä. Parhaimmillaan sitruunaveden nauttiminen voi siis auttaa selättämään tai välttämään flunssan.

Laihduttajalle sitruunavesi on oiva vaihtoehto kahville, sillä se poistaa elimistöön kertynyttä nestettä luonnostaan, eli toimii diureettina. Sitruunavettä nauttimalla olo voi siten muuttua entistä kevyemmäksi.

Lähde: Learni.st

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.