Uskomattoman helppo vinkki: Näin saat sitruunasta irti enemmän mehua

Sitruuna
Shutterstock

Helppo vinkki auttaa saamaan sitruunasta irti huomattavasti tavallista enemmän mehua.

Sitruunoiden puristaminen ei ole aivan kevyttä puuhaa – etenkään jos niitä on tarkoitus esimerkiksi itsetehtyä mehua varten puristaa suuri määrä. Näppärä kikka helpottaa sitruunamehun puristamista.

Sitruunan läpi kulkeva valkoinen ydin on kovempaa kuin itse hedelmäliha ja sitruunaa puristettaessa ydin vaikeuttaa mehun irtoamista. Tästä syystä sitruunan valkea ydin kannattaa leikata kokonaan pois ennen hedelmän puristamista. Sitruuna antaa silloin paremmin periksi ja siitä on helpompi saada enemmän mehua irti.

Kuva havainnollistaa sitä, kuinka sitruuna kannattaa valmistella puristamista varten:

Kuvakaappaus: tastingtable.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!