Uskomattoman helppo vinkki: Näin saat sitruunasta irti enemmän mehua
Helppo vinkki auttaa saamaan sitruunasta irti huomattavasti tavallista enemmän mehua.
Sitruunoiden puristaminen ei ole aivan kevyttä puuhaa – etenkään jos niitä on tarkoitus esimerkiksi itsetehtyä mehua varten puristaa suuri määrä. Näppärä kikka helpottaa sitruunamehun puristamista.
Sitruunan läpi kulkeva valkoinen ydin on kovempaa kuin itse hedelmäliha ja sitruunaa puristettaessa ydin vaikeuttaa mehun irtoamista. Tästä syystä sitruunan valkea ydin kannattaa leikata kokonaan pois ennen hedelmän puristamista. Sitruuna antaa silloin paremmin periksi ja siitä on helpompi saada enemmän mehua irti.
Kuva havainnollistaa sitä, kuinka sitruuna kannattaa valmistella puristamista varten:
Lähde: tastingtable.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan