Uskomatonta! Viiniasiantuntija paljastaa, miten helposti halvan viinin saa maistumaan paremmalta

Viiniä
Halvasta viinistä voi saada laadukkaan makuista. Colourbox

Usko tai älä, ripaus sinunkin keittiöstäsi löytyvää ruoka-ainetta voi parantaa halvan viinin makua huomattavasti.

Viiniekspertti Nathan Myrhvold kehottaa lisäämään halpaan viiniin hieman suolaa. Kyllä, suolaa. Asiantuntijan mukaan suolan lisääminen tapapainottaa viinin epätasapainossa olevia makuja.

Myrhold keksi idean juodessaan lasillista cabernet-viiniä. Hän toivoi viinin maistuvan mehevämmältä ja keksi lisätä siihen hiukan suolaa. Yllätyksekseen viinin maku parani huomattavasti. Mies kertoi havainnostaan ystävilleen ja vannoo, että nyt koko ystäväpiiri noudattaa suolakikkaa.

Jo aiemmin internetissä kohistiin  vinkistä, jossa halpa viini laitettiin hetkeksi blenderiin. Viinin sekoittaminen blenderissä saa halvankin viinin maistumaan huomattavasti laadukaammalta, koska blenderi dekantoi viinin. Tämän nerokkaan viinivinkin paljasta viinitilan omistaja Marcy Roth Kaliforniasta.

Lähde: Daily Mail

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja