Mainos

Uskomaton uutuusbaari: Täällä et maksa juomista, vaan ajasta – kympillä saat juoda tunnissa niin paljon kuin haluat

Yhdysvalloissa toimiva baari myy alkoholijuomien sijaan aikaa.

Yhdysvaltain St. Louisiin on avattu Open Concept -niminen baari, joka on kaikkea muuta kuin tavanomainen: baari nimittäin myy juomien sijaan aikaa. Keskimäärin kymmenen dollarin tuntihinnalla asiakas saa juoda niin paljon valittuja cocktaileja, viinejä ja olutta kuin haluaa. Hintaan kuuluu tuttuja cocktaileja, kuten margarita, gin tonic, viskikola ja cuba libre. Viinit ja oluet tulevat hanasta.

Jos perusjuomien sijaan haluaa kuitenkin satsata "ylähyllyn juomiin", voi ostaa 20 dollarin tuntipassin. Tähän hintaan saa jo juoda hieman parempia viinejä, väkeviä alkoholijuomia kuten viskiä ja konjakkia sekä shotteja.  

Kun tunnin juomisaika on kulunut, asiakas saa tekstiviestin ajan päättymisestä. Baarin omistajien mukaan henkilökunta on koulutettu tunnistamaan, jos asiakas on liian päihtynyt.

– Tarjoamme heille nesteytystä ja pyydämme hidastamaan juomista, baarin omistaja Michael Butler kommentoi.

Baari on herättänyt runsaasti keskustelua ja kritiikkiä Yhdysvalloissa – osaksi siksi, että omistaja Michael Butler on paikallisen demokraattisen puolueen puheenjohtaja. Baarissa on muun muassa järjestetty puolueen vaalivalvojaiset. Ainakin demokraatti Marie Ceselski on jättänyt puolueen sen vuoksi, ettei halua itseään yhdistettävän yritykseen, joka kannustaa ihmisiä juomaan enemmän.

Lähde: Expressen

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja