Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomaton tapa valmistaa vispipuuroa – syntyy kuin itsestään

Shutterstock
Julkaistu 14.01.2015 07:01

MTV LIFESTYLE

Modernilla reseptillä valmistettu vispipuuro valmistuu hetkessä – eikä vaadi lainkaan keittämistä.

Chian siemenistä valmistettu puuro on yksi viime vuoden trendikkäimmistä herkuista. Ruokabloggaaja Emmi-Liia Sjöholm vinkkaa esikoisteoksessaan Viljaton kattaus tuunaamaan chia-puuron reseptiä myös vispipuuron valmistamiseen.

Chia-puuron idea on se, että siementen annetaan turvota nesteessä niin kauan, että seos muuttuu koostumukseltaan puuromaiseksi. Sjöholm vinkkaa jatkamaan reseptiä suomalaisen suosikkiherkun, vispipuuron valmistamiseksi.

– Jos puolukat maistuvat liian kirpeiltä, lisää hunajaa. Puolukat voi korvata myös muilla marjoilla, kuten esimerkiksi mustaherukoilla, Sjöholm vinkkaa esikoisteoksessaan.

Chia-puuro

yhdelle

1 dl chia-siemeniä
2,5 dl mantelimaitoa
1 rkl hunajaa

2 rkl erilaisia siemeniä
mustikoita

Sekoita chia-siemenet mantelimaitoon. Anna siementen turvota geeliksi välillä sekoittaen. Tähän menee noin 10 minuuttia. Mausta puuri hunajalla. Ripottele päälle siemensekoitusta ja mustikoita.

Vispipuuro

yhdelle

Annos chia-puuroa
1 dl puolukoita

Soseuta puuro ja puolukat blenderissä tai sauvasekoittimella.

LUE MYÖS:
5 hyvää syytä nauttia aamupuuro
Aamupuuro syntyy kätevästi yön aikana – testaa reseptit!

Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Viljaton kattaus – Upeita makuja gluteenittomista raaka-aineista, Atena 2015

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Paluu menneisyyteen: Syksyn paras puuro lapsuudestasi – tätä reseptiä ei kannata unohtaa! Syntisen hyvä tuorepuuro! Tätä tutulta suklaapatukalta maistuvaa aamupalaa ei ihan heti uskoisi terveelliseksi herkuksiTakuuvarma hitti: Superhelppo puuro, joka maistuu piparilta!Paluu menneisyyteen: Mahtava puuro lapsuudestasi – muistatko sinäkin?Paluu menneisyyteen: Helmipuuro jakaa mielipiteet – muistatko vielä?Tee aamupuurostasi kunnon proteiinipommi – tätä kannattaa kokeilla kotona!
AamiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Aamiainen
  • 22.9.07:46
    Ruoka

    Reijon aamupuuro on aikamoinen jytky: "Säilyy helposti kuusikin vuorokautta jääkaapissa"

  • 11.8.07:42
    Ruoka

    Proteiinipitoinen aamu- tai välipala! Testaa Jarin supermarjasmoothie

  • 5.8.07:44
    Ruoka

    Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."

  • 25.6.10:50
    Ruoka

    Aamiainen ei enää kuulu hintaan Scandic-hotelleissa – nousevatko huonehinnat?

  • 10.6.07:44
    Ruoka

    Tällaista aamupalaa hyvinvointivalmentaja suosittelee naisille: "Ei tarvitse olla dieetillä"