Uskomaton tapa valmistaa vispipuuroa – syntyy kuin itsestään

Shutterstock

Modernilla reseptillä valmistettu vispipuuro valmistuu hetkessä – eikä vaadi lainkaan keittämistä.

Chian siemenistä valmistettu puuro on yksi viime vuoden trendikkäimmistä herkuista. Ruokabloggaaja Emmi-Liia Sjöholm vinkkaa esikoisteoksessaan Viljaton kattaus tuunaamaan chia-puuron reseptiä myös vispipuuron valmistamiseen.

Chia-puuron idea on se, että siementen annetaan turvota nesteessä niin kauan, että seos muuttuu koostumukseltaan puuromaiseksi. Sjöholm vinkkaa jatkamaan reseptiä suomalaisen suosikkiherkun, vispipuuron valmistamiseksi.

– Jos puolukat maistuvat liian kirpeiltä, lisää hunajaa. Puolukat voi korvata myös muilla marjoilla, kuten esimerkiksi mustaherukoilla, Sjöholm vinkkaa esikoisteoksessaan.

Chia-puuro

yhdelle

1 dl chia-siemeniä
2,5 dl mantelimaitoa
1 rkl hunajaa

2 rkl erilaisia siemeniä
mustikoita

Sekoita chia-siemenet mantelimaitoon. Anna siementen turvota geeliksi välillä sekoittaen. Tähän menee noin 10 minuuttia. Mausta puuri hunajalla. Ripottele päälle siemensekoitusta ja mustikoita.

Vispipuuro

yhdelle

Annos chia-puuroa
1 dl puolukoita

Soseuta puuro ja puolukat blenderissä tai sauvasekoittimella.

LUE MYÖS:
5 hyvää syytä nauttia aamupuuro
Aamupuuro syntyy kätevästi yön aikana – testaa reseptit!

Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Viljaton kattaus – Upeita makuja gluteenittomista raaka-aineista, Atena 2015

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja