Uskomaton tapa valmistaa vispipuuroa – syntyy kuin itsestään

Shutterstock

Modernilla reseptillä valmistettu vispipuuro valmistuu hetkessä – eikä vaadi lainkaan keittämistä.

Chian siemenistä valmistettu puuro on yksi viime vuoden trendikkäimmistä herkuista. Ruokabloggaaja Emmi-Liia Sjöholm vinkkaa esikoisteoksessaan Viljaton kattaus tuunaamaan chia-puuron reseptiä myös vispipuuron valmistamiseen.

Chia-puuron idea on se, että siementen annetaan turvota nesteessä niin kauan, että seos muuttuu koostumukseltaan puuromaiseksi. Sjöholm vinkkaa jatkamaan reseptiä suomalaisen suosikkiherkun, vispipuuron valmistamiseksi.

– Jos puolukat maistuvat liian kirpeiltä, lisää hunajaa. Puolukat voi korvata myös muilla marjoilla, kuten esimerkiksi mustaherukoilla, Sjöholm vinkkaa esikoisteoksessaan.

Chia-puuro

yhdelle

1 dl chia-siemeniä
2,5 dl mantelimaitoa
1 rkl hunajaa

2 rkl erilaisia siemeniä
mustikoita

Sekoita chia-siemenet mantelimaitoon. Anna siementen turvota geeliksi välillä sekoittaen. Tähän menee noin 10 minuuttia. Mausta puuri hunajalla. Ripottele päälle siemensekoitusta ja mustikoita.

Vispipuuro

yhdelle

Annos chia-puuroa
1 dl puolukoita

Soseuta puuro ja puolukat blenderissä tai sauvasekoittimella.

LUE MYÖS:
5 hyvää syytä nauttia aamupuuro
Aamupuuro syntyy kätevästi yön aikana – testaa reseptit!

Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Viljaton kattaus – Upeita makuja gluteenittomista raaka-aineista, Atena 2015

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.