Uskomaton tapa tehdä maitovaahtoa – kokeile kotona!
Valmista täydellistä maitovaahtoa mikrossa, ja nauti kahvilatunnelmasta helposti kotioloissa.
Tavallisesta kahvista saa nopeasti hieman juhlavampaa maitovaahdon avulla. Maitovaahto tekee kahvista kuohkeampaa ja paremman makuista.
Kahviloissa käytetään pääasiassa täysmaitoa, mutta tällä vaahdotuskeinolla maitovaahto onnistuu hyvin myös rasvattomasta maidosta.
Kestää täydellisenä jopa 20 minuuttia
Mikrossa valmistettuna maitovaahto pysyy muita menetelmiä paremmin muuttumattomana, lupaa Stadin ammattiopiston ruokatuotannon lehtori Tatu Lehtovaara.
– Paras maitovaahto syntyy mikrossa. Maito kaadetaan kannelliseen purkkiin ja ravistetaan mikrotuskertojen välillä, kertoo Tatu Lehtovaara.
Kaada purkki puolilleen maitoa. Maitoa ei saa olla liikaa, jotta vaahto mahtuu muodostumaan. Laita kansi purkin päälle ja ravista noin minuutin ajan.
Näin teet maitovaahtoa mikrossa
Avaa kansi ja laita purkki mikroon puoleksi minuutiksi. Toista muutaman kerran.
– Maitovaahto kestää täydellisenä jopa kaksikymmentä minuuttia, Lehtovaara kertoo.
Kaada vaahdotettu maito kahvin päälle, ja nauti luksuksesta arjen keskellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti