Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uskomaton tapa hyödyntää appelsiininkuoret – älä heitä pois

Shutterstock
Julkaistu 21.08.2014 16:06

MTV LIFESTYLE

Appelsiininkuoret voi hyödyntää kätevästi jälkiruokana. Poimi vinkit herkullisten appelsiinitikkujen valmistamiseen!

Appelsiininkuorta raastetaan useisiin jälkiruokiin, mutta harva tulee ajatelleeksi, että kuoria voi hyödyntää ihan sellaisenaankin jälkiruoissa pienen vaivan päätteeksi karamellisoituina sormisyötävinä.

Kuvakaappaus, Women's Health Mag

Karamellisoidut appelsiininkuoret kruunaavat aterian. Kuvakaappaus Women's Health Magazinen sivuilta.

1. Leikkaa appelsiinin kannat pois ja viipaloi kuoret muutaman millimetrin levyisiksi siivuiksi.

2. Keitä kuoria vedessä kunnes ne pehmenevät.

3. Valuta vesi pois kuorista siivilällä.

4. Keitä kattilassa 1 osa vettä ja 1 osa sokeria niin, että sokeri liukenee veteen.

5. Lisää kuoret sokeriveteen ja hauduta puoli tuntia.

6. Levitä appelsiininkuoret ritilälle jäähtymään.

7. Pyörittele kuoria sokerissa ja dippaa yksittäisiä siivuja halutessasi sulatettuun suklaaseen.

8. Herkuttele!

LUE MYÖS:  Yllättävät syyt: Älä vaan heitä sitruunankuoria roskiin

Lähde: womenshealthmag.com

Kuinka appelsiinia tulisi käsitellä? Katso video

2:06img

Tuoreimmat aiheesta

Vinkit