Uskomaton tapa hyödyntää appelsiininkuoret – älä heitä pois
Appelsiininkuoret voi hyödyntää kätevästi jälkiruokana. Poimi vinkit herkullisten appelsiinitikkujen valmistamiseen!
Appelsiininkuorta raastetaan useisiin jälkiruokiin, mutta harva tulee ajatelleeksi, että kuoria voi hyödyntää ihan sellaisenaankin jälkiruoissa pienen vaivan päätteeksi karamellisoituina sormisyötävinä.
Karamellisoidut appelsiininkuoret kruunaavat aterian. Kuvakaappaus Women's Health Magazinen sivuilta.
1. Leikkaa appelsiinin kannat pois ja viipaloi kuoret muutaman millimetrin levyisiksi siivuiksi.
2. Keitä kuoria vedessä kunnes ne pehmenevät.
3. Valuta vesi pois kuorista siivilällä.
4. Keitä kattilassa 1 osa vettä ja 1 osa sokeria niin, että sokeri liukenee veteen.
5. Lisää kuoret sokeriveteen ja hauduta puoli tuntia.
6. Levitä appelsiininkuoret ritilälle jäähtymään.
7. Pyörittele kuoria sokerissa ja dippaa yksittäisiä siivuja halutessasi sulatettuun suklaaseen.
8. Herkuttele!
Lähde: womenshealthmag.com
Kuinka appelsiinia tulisi käsitellä? Katso video
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa