Uskomaton tapa hyödyntää appelsiininkuoret – älä heitä pois

Shutterstock

Appelsiininkuoret voi hyödyntää kätevästi jälkiruokana. Poimi vinkit herkullisten appelsiinitikkujen valmistamiseen!

Appelsiininkuorta raastetaan useisiin jälkiruokiin, mutta harva tulee ajatelleeksi, että kuoria voi hyödyntää ihan sellaisenaankin jälkiruoissa pienen vaivan päätteeksi karamellisoituina sormisyötävinä.

Karamellisoidut appelsiininkuoret kruunaavat aterian. Kuvakaappaus Women's Health Magazinen sivuilta.

1. Leikkaa appelsiinin kannat pois ja viipaloi kuoret muutaman millimetrin levyisiksi siivuiksi.

2. Keitä kuoria vedessä kunnes ne pehmenevät.

3. Valuta vesi pois kuorista siivilällä.

4. Keitä kattilassa 1 osa vettä ja 1 osa sokeria niin, että sokeri liukenee veteen.

5. Lisää kuoret sokeriveteen ja hauduta puoli tuntia.

6. Levitä appelsiininkuoret ritilälle jäähtymään.

7. Pyörittele kuoria sokerissa ja dippaa yksittäisiä siivuja halutessasi sulatettuun suklaaseen.

8. Herkuttele!

Kuinka appelsiinia tulisi käsitellä? Katso video

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!