Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomaton tapa hyödyntää appelsiininkuoret – älä heitä pois

Shutterstock
Julkaistu 21.08.2014 16:06

MTV LIFESTYLE

Appelsiininkuoret voi hyödyntää kätevästi jälkiruokana. Poimi vinkit herkullisten appelsiinitikkujen valmistamiseen!

Appelsiininkuorta raastetaan useisiin jälkiruokiin, mutta harva tulee ajatelleeksi, että kuoria voi hyödyntää ihan sellaisenaankin jälkiruoissa pienen vaivan päätteeksi karamellisoituina sormisyötävinä.

Kuvakaappaus, Women's Health Mag

Karamellisoidut appelsiininkuoret kruunaavat aterian. Kuvakaappaus Women's Health Magazinen sivuilta.

1. Leikkaa appelsiinin kannat pois ja viipaloi kuoret muutaman millimetrin levyisiksi siivuiksi.

2. Keitä kuoria vedessä kunnes ne pehmenevät.

3. Valuta vesi pois kuorista siivilällä.

4. Keitä kattilassa 1 osa vettä ja 1 osa sokeria niin, että sokeri liukenee veteen.

5. Lisää kuoret sokeriveteen ja hauduta puoli tuntia.

6. Levitä appelsiininkuoret ritilälle jäähtymään.

7. Pyörittele kuoria sokerissa ja dippaa yksittäisiä siivuja halutessasi sulatettuun suklaaseen.

8. Herkuttele!

LUE MYÖS:  Yllättävät syyt: Älä vaan heitä sitruunankuoria roskiin

Lähde: womenshealthmag.com

Kuinka appelsiinia tulisi käsitellä? Katso video

2:06Mihin kaikkeen appelsiinia voi käyttää?

Lisää aiheesta:

Inkiväärishotti flunssakauteenJäikö suklaamunia yli? Käytä ne näihin mahtaviin herkkuihin, joista voi olla vaikea saada tarpeekseenPaluu menneisyyteen: Tämä unohdettu jälkiruoka on vitamiineja pullollaan – koska söit viimeksi? Vesimelonille uusi käyttötarkoitus – tätä et ole tullut ajatelleeksi! Älä heitä käyttökelpoista pois! Sitruunankuoret voi hyödyntää yllättävällä tavallaTäydellinen käyttötapa mandariineille – oletko kokeillut tätä?
VinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vinkit
  • 17.10.12:03
    Sisustus

    Näin teet itse upean syyskranssin: "Varoitus, tähän tulee himo"

  • 6.10.06:34
    Ihminen

    Mistä "ujopissa" johtuu ja mitä sille voi tehdä? Urologi vastaa

  • 18.9.07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • 14.9.19:08
    Siivous

    "Ällöttävä" siivousvirhe nostaa ammattisiivooja Annikan niskavillat pystyyn – et kai tee näin?

  • 7.9.13:01
    Kauneus ja tyyli

    Repeävätkö sukkahousut aina? Näin puet ne oikein