Appelsiininkuoret voi hyödyntää kätevästi jälkiruokana. Poimi vinkit herkullisten appelsiinitikkujen valmistamiseen!
Appelsiininkuorta raastetaan useisiin jälkiruokiin, mutta harva tulee ajatelleeksi, että kuoria voi hyödyntää ihan sellaisenaankin jälkiruoissa pienen vaivan päätteeksi karamellisoituina sormisyötävinä.
Karamellisoidut appelsiininkuoret kruunaavat aterian. Kuvakaappaus Women's Health Magazinen sivuilta.
1. Leikkaa appelsiinin kannat pois ja viipaloi kuoret muutaman millimetrin levyisiksi siivuiksi.
2. Keitä kuoria vedessä kunnes ne pehmenevät.
3. Valuta vesi pois kuorista siivilällä.
4. Keitä kattilassa 1 osa vettä ja 1 osa sokeria niin, että sokeri liukenee veteen.
5. Lisää kuoret sokeriveteen ja hauduta puoli tuntia.
6. Levitä appelsiininkuoret ritilälle jäähtymään.
7. Pyörittele kuoria sokerissa ja dippaa yksittäisiä siivuja halutessasi sulatettuun suklaaseen.
8. Herkuttele!
Lähde: womenshealthmag.com
Kuinka appelsiinia tulisi käsitellä? Katso video
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.