Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomaton piristysruiske – tuunaa eväät tällä hedelmällä!

Shutterstock
Julkaistu 05.03.2015 17:33

MTV LIFESTYLE

Tuntuuko vaivalloiselta ottaa eväät töihin? Kun tiettyjä ainesosia pitää työpaikalla, on eväiden syöminen helpompaa.

Lounas työpaikkaruokalassa vai omat, edulliset ja terveelliset eväät? Jälkimmäinen vaihtoehto on usein fiksumpi, mutta vaivalloisempi toteuttaa.

Eväiden kantaminen työpaikalle on kuitenkin helpompaa, jos niiden valmistaminen kotona on mahdollisimman yksinkertaistettua. Esimerkiksi maustamisen voi hoitaa töissä ja siksi työpöydän laatikossa kannattaa pitää esimerkiksi suolaa ja pippuria sekä pientä pulloa oliiviöljyä. Yllättävää kyllä, myös sitruuna piristää mukavasti evästelijää. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että työpaikalta löytyy veitsi hedelmän leikkaamiseen.

Näin voit hyödyntää sitruunaa eväissä:

Purista sitruunamehua juomiin. Tee on ilmiselvä juoma, johon sitruuna sopii, mutta piristä sitruunalla myös vesipullosi sisältöä. Nesteyttäminen on tärkeää, joten jos veden maku sellaisenaan ei miellytä, sitruunalla maustamisesta voi olla apua väsyttävän nestehukan ehkäisyyn.

Piristä ruoanjämiä. Jotkin ateriat eivät maistu enää niin hyvältä seuraavana päivänä. Jos edellispäivän keitto tai pasta on menettänyt tuoreuttaan, sitruuna saattaa piristää sen syömäkelpoiseksi.

Salaatinkastikkeeksi. Salaatinkastikkeen kantaminen kotoa on turhaa. Jos pidät jo oliiviöljyä jemmassa työpaikalla, pieni määrä tuoretta sitruunamehua on kaikki, mitä tarvitset.

Leivän päälle avokadon kera. Nappaa kotoa mukaan pari leipäviipaletta ja avokado. Herkkulounas syntyy, kun viipaloit avokadoa leivän päälle ja puristat piristykseksi vielä sitruunamehua.

5:01Sitrushedelmät ruoanlaitossa

Lähde: The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lisää aiheesta:

Syötkö kaurapuuroa? Älä astu tähän valmistusansaan – puurosta saa helposti parempaaTestasimme Sara Siepinkin ylistämän mehukkaan tavan kuoria ja leikata appelsiinit – oletko jo kokeillut?Älä pilaa päivääsi! Seitsemän ruokaa, joita ei kannata syödä aamupalaksi Tuttu ainesosa taikoo hedelmistä herkullisempia kuin koskaan ennen – ja ilman ylimääräisiä kaloreita! 5 ruokaa, joita ei missään nimessä kannattaisi syödä aamiaisellaSäästä yli 800 euroa vuodessa helposti – tee nämä muutokset ruokarutiineihisi
EväätLounasSitruunaTyöMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Eväät
  • 14.06.202018:50
    Retkeily

    Erika ja Lotta saavat voimaa luonnosta monen suomalaisen tavoin – nyt nuoret yrittäjät haluavat jakaa parhaat vinkkinsä retkieväiksi

  • 21.05.202014:02
    Ruoka

    Banaani jäi työpaikalle, kun koronaeristys alkoi – yhdeksän viikon jälkeen näky oli melkoinen: "En tiedä, mitä odotin..."

  • 28.03.201711:51
    Lounas

    Suomalaisten lounaseväät herättävät ihmetystä: ”En kehtaisi syödä sellaista töissä”

  • 30.10.201510:58
    Lounas

    Ravitsemusasiantuntija tyrmää työpaikkaeväät: ”Kahvihuoneessa mikrottelun jälki on jäätävää”

  • 01.06.201517:32
    Makuja

    Muistutus vanhemmille: Puistolounas ei välttämättä riitä lapselle