Uskomaton piristysruiske – tuunaa eväät tällä hedelmällä!

Shutterstock

Tuntuuko vaivalloiselta ottaa eväät töihin? Kun tiettyjä ainesosia pitää työpaikalla, on eväiden syöminen helpompaa.

Lounas työpaikkaruokalassa vai omat, edulliset ja terveelliset eväät? Jälkimmäinen vaihtoehto on usein fiksumpi, mutta vaivalloisempi toteuttaa.

Eväiden kantaminen työpaikalle on kuitenkin helpompaa, jos niiden valmistaminen kotona on mahdollisimman yksinkertaistettua. Esimerkiksi maustamisen voi hoitaa töissä ja siksi työpöydän laatikossa kannattaa pitää esimerkiksi suolaa ja pippuria sekä pientä pulloa oliiviöljyä. Yllättävää kyllä, myös sitruuna piristää mukavasti evästelijää. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että työpaikalta löytyy veitsi hedelmän leikkaamiseen.

Näin voit hyödyntää sitruunaa eväissä:

Purista sitruunamehua juomiin. Tee on ilmiselvä juoma, johon sitruuna sopii, mutta piristä sitruunalla myös vesipullosi sisältöä. Nesteyttäminen on tärkeää, joten jos veden maku sellaisenaan ei miellytä, sitruunalla maustamisesta voi olla apua väsyttävän nestehukan ehkäisyyn.

Piristä ruoanjämiä. Jotkin ateriat eivät maistu enää niin hyvältä seuraavana päivänä. Jos edellispäivän keitto tai pasta on menettänyt tuoreuttaan, sitruuna saattaa piristää sen syömäkelpoiseksi.

Salaatinkastikkeeksi. Salaatinkastikkeen kantaminen kotoa on turhaa. Jos pidät jo oliiviöljyä jemmassa työpaikalla, pieni määrä tuoretta sitruunamehua on kaikki, mitä tarvitset.

Leivän päälle avokadon kera. Nappaa kotoa mukaan pari leipäviipaletta ja avokado. Herkkulounas syntyy, kun viipaloit avokadoa leivän päälle ja puristat piristykseksi vielä sitruunamehua.

Lähde: The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja