Uskoisitko? 5 herkkua, jotka ovatkin terveysruokia
Ruoasta on tarkoitus nauttia ja onneksi joitakin makoisia ruokia syömällä saa myös runsaasti hyviä terveysvaikutuksia.
Kun puhutaan terveysruoista, niin porsaankyljys ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen. Men’s Health -sivustolla listattiin kuitenkin viisi yllättävää terveysruokaa. Lukeutuvatko ne myös sinun suosikkeihin?
Porsaankyljys
Porsaankyljys sisältää kaksi kertaa enemmän seleeniä kuin esimerkiksi kananliha. Seleeni on ihmiselle välttämätön hivenaine, joka ehkäisee tulehdussairauksia ja suojaa syöpää aiheuttavilta aineilta. Seleenin puute voi johtaa muun muassa korkeaan verenpaineeseen ja impotenssiin. Lue myös:10 hyvää syytä syödä pähkinöitä – tiesitkö nämä?
Jäävuorisalaatti
Jäävuorisalaatti sisältää muun muassa A-vitamiinia, E-vitamiinia, K-vitamiini, C-vitamiinia, folaattia ja karotenoideja. Runsaasti karotenoideja sisältävän ruokavalion on havaittu taistelevan tehokkaasti tauteja vastaan. Jäävuorisalaatin tekeekin erikoiseksi juuri se, että kyseinen salaatti sisältää enemmän karotenoideja kuin esimerkiksi pinaatti.
Sienet
Hollantilaisen tutkimuksen mukaan sieniä syömällä voi nostaa vastustuskykyä ja ehkäistä syövän riskiä.
Viinietikka
Ruotsalaiset tutkijat havaitsivat, että tutkimuskohteiden verensokeri pysyi 23 prosenttia alhaisempana, jos he nauttivat 2 ruokalusikallista viinietikkaa runsaasti hiilihydraatteja hyödyntävän ruokavalion yhteydessä. Viinietikkaa nauttivat henkilöt tunsivat olonsa myös muita kylläisemmäksi.
Juusto
Juusto sisältää paljon kaseiinia, joka on yksi tärkeimmistä ravintoaineista, kun puhutaan lihashuollosta. Juustot sisältävät myös A-vitamiinia sekä kalsiumia.
Makuja-sivuston Facebook-fanina luet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin!
Lähde: Men’s Health
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut