Uskoisitko? 5 herkkua, jotka ovatkin terveysruokia

porsaankyljys,-sieni,-juusto
Porsaankyljyksestä saa paljon seleeniä. Shutterstock

Ruoasta on tarkoitus nauttia ja onneksi joitakin makoisia ruokia syömällä saa myös runsaasti hyviä terveysvaikutuksia.

Kun puhutaan terveysruoista, niin porsaankyljys ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen. Men’s Health -sivustolla listattiin kuitenkin viisi yllättävää terveysruokaa. Lukeutuvatko ne myös sinun suosikkeihin?

Porsaankyljys

Porsaankyljys sisältää kaksi kertaa enemmän seleeniä kuin esimerkiksi kananliha. Seleeni on ihmiselle välttämätön hivenaine, joka ehkäisee tulehdussairauksia ja suojaa syöpää aiheuttavilta aineilta. Seleenin puute voi johtaa muun muassa korkeaan verenpaineeseen ja impotenssiin. Lue myös:10 hyvää syytä syödä pähkinöitä – tiesitkö nämä?

Jäävuorisalaatti

Jäävuorisalaatti sisältää muun muassa A-vitamiinia, E-vitamiinia, K-vitamiini, C-vitamiinia, folaattia ja karotenoideja. Runsaasti karotenoideja sisältävän ruokavalion on havaittu taistelevan tehokkaasti tauteja vastaan. Jäävuorisalaatin tekeekin erikoiseksi juuri se, että kyseinen salaatti sisältää enemmän karotenoideja kuin esimerkiksi pinaatti.

Sienet

Hollantilaisen tutkimuksen mukaan sieniä syömällä voi nostaa vastustuskykyä ja ehkäistä syövän riskiä.

Viinietikka

Ruotsalaiset tutkijat havaitsivat, että tutkimuskohteiden verensokeri pysyi 23 prosenttia alhaisempana, jos he nauttivat 2 ruokalusikallista viinietikkaa runsaasti hiilihydraatteja hyödyntävän ruokavalion yhteydessä. Viinietikkaa nauttivat henkilöt tunsivat olonsa myös muita kylläisemmäksi.

Juusto

Juusto sisältää paljon kaseiinia, joka on yksi tärkeimmistä ravintoaineista, kun puhutaan lihashuollosta. Juustot sisältävät myös A-vitamiinia sekä kalsiumia.

Makuja-sivuston Facebook-fanina luet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin! 

Lähde: Men’s Health 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja