Usko tai älä: Tämä supernopea majoneesi valmistuu sekunneissa!

pikamajoneesi
Pikamajoneesi valmistuu sekunneissa. Shutterstock

Kaupasta saa valmiita majoneeseja, mutta tällä pikaohjeella majoneesi valmistuu kirjaimellisesti hetkessä.

Majoneesin valmistuksen avain on käyttää huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Perinteisesti majoneesi valmistuu vatkaamalla, mutta pikamajoneesin loihtii hetkessä sauvasekoitinta apuna käyttäen.

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjan reseptillä majoneesi valmistuu 20 sekunnissa. Sekoittamiseen tarvitaan vain sauvasekoitin sekä korkea astia.

Noin kolmeen desilitraan valmista majoneesia tarvitaan yksi kananmuna ja kaksi desilitraa rypsi- tai muuta neutraalin makuista öljyä. Kananmuna rikotaan korkeaan astiaan ja päälle kaadetaan öljy. Sauvasekoitin asetetaan astiaan niin, että kananmunan keltuainen jää sekoittimen terän alle. Käynnistä sauvasekoitin ja pidä se pohjassa, kunnes öljy on sekoittunut kananmunaan. Jos öljy ei tahdo sekoittua, nosta sauvasekoitinta varovasti astian pohjasta.

Valmis pikamajoneesi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää huolellisesti suljetussa rasiassa.

Kokeile myös maustaa majoneesi eri lisukkeiden kanssa tarjottavaksi.

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!