Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Usko tai älä: Tämä supernopea majoneesi valmistuu sekunneissa!

Pikamajoneesi valmistuu sekunneissa.
Pikamajoneesi valmistuu sekunneissa.Shutterstock
Julkaistu 16.04.2017 08:03

MTV LIFESTYLE

Kaupasta saa valmiita majoneeseja, mutta tällä pikaohjeella majoneesi valmistuu kirjaimellisesti hetkessä.

Majoneesin valmistuksen avain on käyttää huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Perinteisesti majoneesi valmistuu vatkaamalla, mutta pikamajoneesin loihtii hetkessä sauvasekoitinta apuna käyttäen.

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjan reseptillä majoneesi valmistuu 20 sekunnissa. Sekoittamiseen tarvitaan vain sauvasekoitin sekä korkea astia.

Noin kolmeen desilitraan valmista majoneesia tarvitaan yksi kananmuna ja kaksi desilitraa rypsi- tai muuta neutraalin makuista öljyä. Kananmuna rikotaan korkeaan astiaan ja päälle kaadetaan öljy. Sauvasekoitin asetetaan astiaan niin, että kananmunan keltuainen jää sekoittimen terän alle. Käynnistä sauvasekoitin ja pidä se pohjassa, kunnes öljy on sekoittunut kananmunaan. Jos öljy ei tahdo sekoittua, nosta sauvasekoitinta varovasti astian pohjasta.

Valmis pikamajoneesi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää huolellisesti suljetussa rasiassa.

Kokeile myös maustaa majoneesi eri lisukkeiden kanssa tarjottavaksi.

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Santerin nokkelaa niksiä on testattava – kokki hehkuttaa majoneesikikkaa: "Harva ehkä tietää"Proteiinipitoinen aamupalaherkku valmistuu alle minuutissa – tällä kolmen raaka-aineen reseptillä onnistut!Mullistava niksi! Suomalaisen ruokakirjailijan majoneesi valmistuu sekunneissa – voiko enää tämän helpompaa olla? Aamujen pelastus! Täydellinen munakokkeli 20 sekunnissaUnohdettu munaherkku valmistuu helposti: "Voi tarjoilla sellaisenaan"Superhelppo aamiainen syntyy minuutissa: Täydellinen proteiinipommi!
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin