Usko tai älä: Suomalaisten rakastama rutiini voi parantaa treenisuoritusta huomattavasti

Kahvi treeni
Kahvi voi auttaa treenisuorituksen tehostamisessa! Shutterstock

Kahvin nauttiminen ennen treenejä voi tutkijoiden mukana parantaa urheilusuoritusta merkittävästikin.

Tutkijoiden mukaan kahvikupillisen nauttiminen ennen treenejä voi tehostaa liikuntasuoritusta. Kahvin sisältämä kofeiini parantaa tutkitusti urheilijoiden kestävyyttä ja näin ollen myös tulokset paranevat. Asiantuntijoiden mukaan saman hyödyn voi saada sekä kupillisesta kahvia että yhdestä kofeiinitabletista. Tutkijat selvittivät kofeiinin ja kahvin vaikutusta treenisuoritukseen Georgian yliopistossa.

Kahvikupillisella samat hyödyt kuin kofeiinitabletilla

Tutkimusta johtanut yliopiston tutkija Simon Higgins vertaili yli 600 aihetta käsittelevää tieteellistä artikkelia. Vertailussa keskityttiin erityisesti sellaisiin tutkimuksiin tai artikkeleihin, jossa kahvin sisältämän kofeiinin vaikutuksia urheilusuorituksen tehoon oli mitattu. Kahvinjuonnin todettiin parantavan huomattavasti esimerkiksi juoksijoiden ja pyöräilijöiden kestävyyttä ja tulosta

– Aiemmissa tutkimuksissa on keskitytty nimenomaan kofeiinin vaikutuksiin. Minun aineistoissani nostettiin esille, miten kahvin juomisella voi saada samat hyödyt, Higgins kertoo.

Higginsin mukaan on yllättävää, miten vähän tiedämme kahvin sisältämän kofeiinin vaikutuksesta verrattuna esimerkiksi kofeiinitablettien sisältämään kofeiiniin. Higginsin tutkimus kuitenkin esittää, että kahvinjuonnilla pystytään pääsemään samanlaisiin, kestävyyttä parantaviin tuloksiin.

– Urheilijoiden kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä eri kahvilaatujen sisältämät kofeiinimäärät vaihtelevat. Liiallinen kofeiininsaanti ei ole hyväksi.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja