Usko tai älä: Salamissa voi olla enemmän C-vitamiinia kuin omenassa
Tekisikö mielesi rasvaista salamipizzaa, vaikka pitäisi syödä terveellisesti? Seuraavan kerran voit perustella sortumistasi "hyvällä" syyllä. No ainakin melkein.
Tässäpä täydellinen tekosyy kieltäytyä, kun joku seuraavan kerran yrittää tuputtaa sinulle terveellistä hedelmää: salamimakkara voi oikeasti sisältää enemmän C-vitamiinia kuin omena. Unohdetaanpa hetkeksi ne salamin haittapuolet, kuten korkea rasva- ja suolapitoisuus...
Toim. huom. Vaikka salami onkin hyvää, Makuja.fi suosittelee suosimaan omenoita.
Saksalaislehti Bild kertoo, että salamimakkaroihin lisätään usein askorbiinihappoa, jotta ne saavat kauniin punaisen värinsä. Luontaisesti salami ei siis ole vitamiinipitoisempi kuin omena, mutta lisäyksen ansiosta 100 grammaa salamia voi sisältää 50 milligrammaa C-vitamiinia. Samassa määrässä omenaa C-vitamiinia on noin 12 milligrammaa.
Palataan kuitenkin todellisuuteen tästä salaminystävien märästä päiväunesta: lihaisa ja rasvainen makkara ei valitettavasti ylitä ravitsemussuosituksissa muissa ominaisuuksissa hedelmiä terveellisyydellään. Kohtuus kaikessa, myös C-vitamiinipitoisen salamin syömisessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka