Usko tai älä: Myös banaaninkuoret voi syödä – hämmästyttävät terveysvaikutukset
Banaaninkuoret suojaavat hedelmälihaa. Harvemmin kuitenkin ajatellaan, että kuoret ovat syöntikelpoisia.
Vaikka banaaninkuoret mielletään usein pelkkänä roskana, kannattaa kokeilla niiden ottamista osaksi ruokavaliota, sillä ne sisältävät monia terveydelle hyödyllisiä aineita.
Banaaninkuoret sisältävät kaliumia, joka tasapainottaa kehon elektrolyyttejä ja kasvattaa soluja. Kuori on myös hyvä sydämen toimintaa ja immuunijärjestelmää parantavan magnesiumin lähde. Banaaninkuori sisältää myös paljon kuituja ja B12- ja B6-vitamiineja.
Banaanin kypsyys vaikuttaa kuoren makuun
Raa’an banaanin kuoret ovat paksut, kuituiset ja kitkerän makuiset. Kypsä banaanin erottaa yleensä sen vahvemmasta tuoksusta ja kauttaaltaan keltaisesta väristä.
Kun banaani kypsyy, kuoresta tulee makeampi, jolloin sitä on mukavampi käyttää ruoanlaitossa.
Miten kuoria käytetään?
Aivan ensin kannattaa kiinnittää huomiota banaanien alkuperään. Kannattaa suosia luomubanaaneja, joiden kuoriin ei ole ruiskutettu hyönteismyrkkyjä tai vastaavia aineita.
Hyvin pestyt kuoret voi soseuttaa esimerkiksi smoothien sekaan. Kuorista voi myös keittää teetä, joka rauhoittaa ennen nukkumaanmenoa.
Lähde: Purewow.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan