Usko tai älä: Myös avokadon kiven voi syödä – huikeat terveysvaikutukset

Shutterstock

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että avokadon kivenkin voisi syödä?

Avokado on sisältämiensä hyvien rasvojen ansiosta yksi tämän päivän trendikkäimmistä terveysruoista, mutta harva tietää, että myös avokadon kiven voi syödä.

Antioksidantteja ja kuitua

Vuonna 2004 amerikkalaisessa Journal of Food Chemistryssä julkaistun tutkimuksen mukaan avokadon kivet ovat hyvin terveellisiä – kovasta kuorestaan huolimatta. Avokadon kivi sisältää paljon terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja. Avokadon kivessä on myös paljon liukenevia kuituja, jotka voivat tutkimusten mukaan auttaa alentamaan kolesterolia.

Älä pure kiveä sellaisenaan

Avokadon kiven lisääminen smoothien joukkoon on noussu ympäri maailmaa etenkin raakaruokaa valmistavien suosikiksi. Hyödyntämällä myös avokadon kiven voi tutusta hedelmästä saada entistä enemmän ravinteita irti.

Avokadon kivi on pinnasta erittäin kova ja tästä syystä kiveä ei kannata omien hampaiden varjelemiseksi yrittääkään syödä sellaisenaan. Jos käytössä ei ole tehokasta tehosekoitinta, jolla kiven saa jauhettua tasaiseksi massaksi tai osaksi esimerkiksi smoothieta, voi kiveä vuolla varovasti terävällä veitsellä.

Osaatko pilkkoa avokadon oikein? Ota oppia videolta!

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

MTV LIFESTYLE

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja