Usko tai älä: Myös avokadon kiven voi syödä – huikeat terveysvaikutukset
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että avokadon kivenkin voisi syödä?
Avokado on sisältämiensä hyvien rasvojen ansiosta yksi tämän päivän trendikkäimmistä terveysruoista, mutta harva tietää, että myös avokadon kiven voi syödä.
Antioksidantteja ja kuitua
Vuonna 2004 amerikkalaisessa Journal of Food Chemistryssä julkaistun tutkimuksen mukaan avokadon kivet ovat hyvin terveellisiä – kovasta kuorestaan huolimatta. Avokadon kivi sisältää paljon terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja. Avokadon kivessä on myös paljon liukenevia kuituja, jotka voivat tutkimusten mukaan auttaa alentamaan kolesterolia.
Älä pure kiveä sellaisenaan
Avokadon kiven lisääminen smoothien joukkoon on noussu ympäri maailmaa etenkin raakaruokaa valmistavien suosikiksi. Hyödyntämällä myös avokadon kiven voi tutusta hedelmästä saada entistä enemmän ravinteita irti.
Avokadon kivi on pinnasta erittäin kova ja tästä syystä kiveä ei kannata omien hampaiden varjelemiseksi yrittääkään syödä sellaisenaan. Jos käytössä ei ole tehokasta tehosekoitinta, jolla kiven saa jauhettua tasaiseksi massaksi tai osaksi esimerkiksi smoothieta, voi kiveä vuolla varovasti terävällä veitsellä.
Osaatko pilkkoa avokadon oikein? Ota oppia videolta!
Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.
Lähde: Livestrong.com
MTV LIFESTYLE
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa