Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Usko tai älä: Myös avokadon kiven voi syödä – huikeat terveysvaikutukset

Shutterstock
Julkaistu 28.01.2015 13:02

MTV LIFESTYLE

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että avokadon kivenkin voisi syödä?

Avokado on sisältämiensä hyvien rasvojen ansiosta yksi tämän päivän trendikkäimmistä terveysruoista, mutta harva tietää, että myös avokadon kiven voi syödä.

Antioksidantteja ja kuitua

Vuonna 2004 amerikkalaisessa Journal of Food Chemistryssä julkaistun tutkimuksen mukaan avokadon kivet ovat hyvin terveellisiä – kovasta kuorestaan huolimatta. Avokadon kivi sisältää paljon terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja. Avokadon kivessä on myös paljon liukenevia kuituja, jotka voivat tutkimusten mukaan auttaa alentamaan kolesterolia.

Älä pure kiveä sellaisenaan

Avokadon kiven lisääminen smoothien joukkoon on noussu ympäri maailmaa etenkin raakaruokaa valmistavien suosikiksi. Hyödyntämällä myös avokadon kiven voi tutusta hedelmästä saada entistä enemmän ravinteita irti.

Avokadon kivi on pinnasta erittäin kova ja tästä syystä kiveä ei kannata omien hampaiden varjelemiseksi yrittääkään syödä sellaisenaan. Jos käytössä ei ole tehokasta tehosekoitinta, jolla kiven saa jauhettua tasaiseksi massaksi tai osaksi esimerkiksi smoothieta, voi kiveä vuolla varovasti terävällä veitsellä.

Osaatko pilkkoa avokadon oikein? Ota oppia videolta!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Livestrong.com

MTV LIFESTYLE

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lisää aiheesta:

Avokadon käsittelyyn liittyvä moka, johon moni sortuu tietämättään – tätä et ole tullut edes ajatelleeksi! Bloggarit vannovat kuitupitoisen terveyspommin nimeen – asiantuntijat kehottavat suhtautumaan paljon lupaavaan ruokatrendiin varauksellaHyviä uutisia avokadon ystäville! Uusi innovaatio lupaa kaiken sen, mistä olet tähän asti vain haaveillutAvokadon kiven syöminen aiheuttaa kiivasta keskustelua: "Todelliset riskit ja hyödyt eivät ole vielä tiedossa"Haksahditko uusimpaan avokadovillitykseen? Ei ehkä olisi kannattanutÄlä koskaan lusikoi avokadoa – 20 faktaa superhedelmästä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • pe15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta