Usko tai älä! Munan voi keittää myös ilman kuorta – näin se onnistuu

Kananmunan voi keittää ilman kuorta pannulla!

Kananmunat voi keittää paistinpannulla ilman kuoria, vinkkaa ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki.

Uunituoreessa Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjassa vinkataan aivan uudenlainen tapa valmistaa kananmunat. Siinä kananmunat keitetään uppomunan lailla ilman kuoria.

– Tämä ei ole uppomuna, vaikka se tehdään vedessä. Vettä on niin vähän, ettei muna uppoa siihen. Tällä tavalla voit keittää munan ilman kuorta. Tämä tapa sopii silloin, jos haluat vähän terveellisemmän munan ilman paistorasvaa, etkä yhtään paistopintaa, Mansikkamäki vinkkaa kirjassa.

Munat valmistuvat helposti: Laita pannulle noin 2 cm vettä, keitä kiehuvaksi ja alenna vähän lämpöä, että vesi poreilee tasaisesti. Lisää joukkoon loraus väkiviinietikkaa. Riko muna veteen ja keitä sitä 2-6 minuuttia.

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja