Usko tai älä! Munan voi keittää myös ilman kuorta – näin se onnistuu
Kananmunat voi keittää paistinpannulla ilman kuoria, vinkkaa ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki.
Uunituoreessa Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjassa vinkataan aivan uudenlainen tapa valmistaa kananmunat. Siinä kananmunat keitetään uppomunan lailla ilman kuoria.
– Tämä ei ole uppomuna, vaikka se tehdään vedessä. Vettä on niin vähän, ettei muna uppoa siihen. Tällä tavalla voit keittää munan ilman kuorta. Tämä tapa sopii silloin, jos haluat vähän terveellisemmän munan ilman paistorasvaa, etkä yhtään paistopintaa, Mansikkamäki vinkkaa kirjassa.
Munat valmistuvat helposti: Laita pannulle noin 2 cm vettä, keitä kiehuvaksi ja alenna vähän lämpöä, että vesi poreilee tasaisesti. Lisää joukkoon loraus väkiviinietikkaa. Riko muna veteen ja keitä sitä 2-6 minuuttia.
Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan