"Unohdettu herkku" – tämä klassikkojälkiruoka kruunaa aterian

kiisseli
Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Muistatko, milloin olisit viimeksi valmistanut klassista kiisseliä?

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa, että syksy on mitä oivallisinta aikaa valmistaa takavuosien suosikkijälkiruokaa, kiisseliä. Retroruokabuumin ollessa valloillaan hän suosittelee kokeilemaan klassista reseptiä.

– Tämä kiisseli on hieman unohdettu herkku, mutta nykyisin kun kotoilu ja paluu juurille on trendikästä, on tämäkin kiisseli varsin mainio jälkiruoka vieraillekin, Hellapoliisi kertoo.

– Nykypäivän jogurttien ja vanukkaiden valikoima kaupoissa on jättänyt kiisselit varsinkin kaupunkilaiskodeissa hieman etäisiksi, Hellapoliisi toteaa.

Kun raaka-aineisiin satsaa, sopii kiisseli hienommankin illallisen kruunuksi.

– Kiisseleissäkin voi käyttää mielikuvitusta sekoittamalla joukkoon hieman erikoisempia marjoja. Karpalot ja tyrnit ovat esimerkiksi sen verran hintavia, että niistä saa suoranaisen juhlakiisselin, bloggaaja vinkkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja