Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohda sotku! Tämä on ehdottomasti paras tapa avata pääsiäismunat

Suklaamuna aukee helpoten sivusaumaan kohdistuvalla iskulla.
Suklaamuna aukee helpoten sivusaumaan kohdistuvalla iskulla. Shutterstock
Julkaistu 25.03.2018 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suklaamestari paljastaa konstin, jolla suklaamunat saa auki kaikkein kätevimmin. 

Katso videolta, mitä keinoa Mignon-munan kuorimiseen suositellaan. 

Olemme kaikki taatusti yhtä mieltä siitä, että pääsiäinen on vuoden herkullisinta aikaa. Näin keväisin kauppojen hyllyt täyttyvät mitä erilaisimmista suklaamunista, joiden avaamiseen löytyy monta erilaista tyyliä. 

Mutta mikä on oikeaoppinen tapa avata suklaamuna? Prima-sivusto päätti ottaa asiasta selvää ja kysyi tähän kysymykseen vastausta asiantuntijalta, suklaamestari Kiri Kalenkolta.

Erityisiä välineitä ei tarvita – pöydän kulma riittää

Ylellisiin suklaatuotteisiin keskittyvässä Hotel Chocolatissa työskentelevä Kalenko kertoo heidän rikkovan suklaamunat isolla marmorilevyllä, joka sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Ei kuitenkaan huolta, sillä Kalenkon mukaan homma hoituu helposti myös ilman erityisiä apuvälineitä.

– Vaihtoehtoisesti voit napauttaa sen pöydän kulmaan ja antaa murtua luonnollisesti, Kalenko neuvoo.

Suklaan ystävien ehdoton suosikki! Hävyttömän hyvää! Suklainen juustokakku vie kielen mennessään

Jos haluat varmistaa, että suklaamunasi halkeaa kauniisti keskeltä, mies neuvoo napauttamaan pöytään suklaamunan sivusaumaa, joka on munan heikoin kohta. Mitä enemmän voimaa käytät, sitä helpommin suklaakuori murtuu.

Kalenko haluaa muistuttaa myös eräästä suklaan säilytykseen liittyvästä tärkeästä seikasta. 

– Älä koskaan säilytä suklaata jääkaapissa. Suklaa on paljon parempaa huoneenlämpöisenä, koska silloin se sulaa välittömästi suuhusi ja suklaan rikas makumaailma pääsee esiin, Kalenko toteaa.

Lähde: Prima

Lisää aiheesta:

Suklaata ei saisikaan pureskella! Kahdeksan yleistä tapaa, jotka pilaavat makunautinnon – ethän sorru näihin? Uskomattoman helpot niksit muuttavat käsityksesi kananmunien paistamisesta – näitä kokkien ohjeita et ole vielä kokeillut!Suklaamestari vinkkaa: Näistä merkeistä tunnistat laadukkaan suklaan – "kyllä sen eron maistaa"Tästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!” Ilmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistutAsiantuntijat kertovat: Kannattaako suklaata säilyttää jääkaapissa?
SuklaaPääsiäinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos

  • 7.8.07:44
    Ruoka

    Karu muutos suklaalevyihin – miten leipominen nyt onnistuu?

  • 28.7.10:51
    Fazer

    Fazerin tutut suklaalevyt kutistuvat

  • 23.7.14:33
    Takaisinvedot

    Ruokavirastolta varoitus: Salmonellariski suklaassa!