Mainos
Mainos

Unohda sotku! Tämä on ehdottomasti paras tapa avata pääsiäismunat

Suklaamestari paljastaa konstin, jolla suklaamunat saa auki kaikkein kätevimmin. 

Katso videolta, mitä keinoa Mignon-munan kuorimiseen suositellaan. 

Olemme kaikki taatusti yhtä mieltä siitä, että pääsiäinen on vuoden herkullisinta aikaa. Näin keväisin kauppojen hyllyt täyttyvät mitä erilaisimmista suklaamunista, joiden avaamiseen löytyy monta erilaista tyyliä. 

Mutta mikä on oikeaoppinen tapa avata suklaamuna? Prima-sivusto päätti ottaa asiasta selvää ja kysyi tähän kysymykseen vastausta asiantuntijalta, suklaamestari Kiri Kalenkolta.

Erityisiä välineitä ei tarvita – pöydän kulma riittää

Ylellisiin suklaatuotteisiin keskittyvässä Hotel Chocolatissa työskentelevä Kalenko kertoo heidän rikkovan suklaamunat isolla marmorilevyllä, joka sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Ei kuitenkaan huolta, sillä Kalenkon mukaan homma hoituu helposti myös ilman erityisiä apuvälineitä.

– Vaihtoehtoisesti voit napauttaa sen pöydän kulmaan ja antaa murtua luonnollisesti, Kalenko neuvoo.

Jos haluat varmistaa, että suklaamunasi halkeaa kauniisti keskeltä, mies neuvoo napauttamaan pöytään suklaamunan sivusaumaa, joka on munan heikoin kohta. Mitä enemmän voimaa käytät, sitä helpommin suklaakuori murtuu.

Kalenko haluaa muistuttaa myös eräästä suklaan säilytykseen liittyvästä tärkeästä seikasta. 

– Älä koskaan säilytä suklaata jääkaapissa. Suklaa on paljon parempaa huoneenlämpöisenä, koska silloin se sulaa välittömästi suuhusi ja suklaan rikas makumaailma pääsee esiin, Kalenko toteaa.

Lähde: Prima


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.