Unohda sitruunavesi – nämä ovat tehokkaampia laihdutusjuomia

vihreä tee
Vihreä tee voi auttaa tehostamaan painonpudotusta. Shutterstock

Ikävä kyllä itsestään laihduttavia taikajuomia ei ole olemassakaan, mutta terveellisiin elämäntapoihin yhdistettynä nämä arkiset juomat voivat tehostaa painonpudotusta.

Juotko aamuisin sitruunavettä laihtuaksesi? Se ei ole ihmejuoma, joka saa sinut laihtumaan kuin itsestään. On kuitenkin juomia, jotka terveellisiin elämäntapoihin yhdistettynä voivat auttaa painonpudotuksessa.

Prevention.com listasi kolme tavallista juomaa, jotka auttavat tukemaan painonpudotusprojektia.

1. Kahvi

Kahvi on luonnon oma energiajuoma, jolla saat lisätehoa treeneihin. Tutkimuksen mukaan pari kuppia kahvia ennen urheilua auttaa jaksamaan pidemmän ja rankemman treenin, kuin ilman kahvia. The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kahvia nauttineet treenaajat jaksoivat tehdä 20 prosenttia enemmän toistoja jalkaprässillä.

Muista kuitenkin nauttia kahvi mustana, mikäli tavoitteenasi on karistaa kiloja. Maidolla ja sokerilla ryyditetyt herkkukahvit tuovat nopeasti treenissä kulutetut kalorit takaisin.

2. Jäävesi

Jääkylmän veden juominen saa elimistösi kuluttamaan enemmän energiaa, kun keho pyrkii pitämään itsensä oikean lämpöisenä. Kaksi litraa jäävettä päivässä voi nostaa kalorinkulutusta 100 kcal päivässä. Vuodessa tämä vastaa jopa 4,5 kilogramman painonpudotusta.

3. Vihreä tee

Vihreä tee on todellinen terveysjuoma, joka voi auttaa myös polttamaan rasvaa. Journal of the American College of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ne, jotka joivat neljä kuppia vihreää teetä päivässä laihtuivat kahdessa kuukaudessa 2,7 kilogrammaa enemmän kuin ne, jotka joivat tavallista vettä.

Aiemmin samassa lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että vihreän teen juojat olivat muita hoikempia. Syyksi arveltiin vihreän teen sisältämien antioksidanttien ja kofeiinin yhdistelmää.

Parhaan hyödyn vihreästä teestä saa, kun sen nauttii haudutettuna ja maustamattomana. Valmiina myytävät teejuomat sisältävät vähemmän antioksidantteja, ja niissä voi olla runsaasti lisättyä sokeria.

1:29

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja