Unohda raejuusto – yllättävä lisä tekee puurosta proteiinipommin

Proteiinipuuron sekaan voi laittaa mitä tahansa, mitä tavalliseenkin puuroon laitetaan.

Kaurapuuro raejuustolla on aamupala, joka on levinnyt fitness-urheilijoilta aivan tavallistenkin ihmisten päivän ensimmäiseksi ateriaksi. Sama aamupala päivästä toiseen tosin saattaa kyllästyttää, mutta aamupalan iso haaste on saada siihen riittävästi proteiinia mukaan.

Kananmunissa on valtavasti proteiinia ja muita tarpeellisia ravintoaineita. Kaurapuuron kuidut pitävät kylläisenä pitkään ja hiilihydraatit antavat energiaa.

Tavallisesti erikseen syödyt kananmunat ja kaurapuuro voidaan kuitenkin yhdistää yhdeksi ateriaksi – joka on vielä yllättävän hyvän makuinen.

Näin proteiinipuuro syntyy

Laita kaurapuuro liedelle normaalisti ja vatkaa yksi kananmuna annosta kohden erillisessä astiassa. Puolivälissä puuron keittymistä lisää sekaan vatkatut kananmunat, sekoita kunnolla ja anna puuron keittyä loppuun.

Kanamunapuuro voi kuulostaa rajulta, mutta todellisuudessa se on huomattavasti paremman makuista kuin miltä se kuulostaa. Kananmuna tekee puuron rakenteesta paksumpaa ja kermaisempaa.

Tarjoile puuro normaalisti esimerkiksi kanelin tai marjojen kanssa.

LUE MYÖS:

TEE TESTI: Koti: Kuinka tonttu olet?

Näin erottelet kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan

Emma Karki, emma.karki@mtv.fi

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja