Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohda paistinpannu! Tämä on kaikkein terveellisin tapa kypsentää herkkusienet

Valmistustapa vaikuttaa herkkusienien ravintoarvoihin.
Valmistustapa vaikuttaa herkkusienien ravintoarvoihin.Shutterstock
Julkaistu 28.05.2017 17:03

MTV LIFESTYLE

Paistinpannulla herkkusienistä katoaa terveellisiä ravintoaineita. Parhaimmat hyödyt sienistä saa, kun ne valmistaa muilla tavoin.

Ruoan valmistustapa vaikuttaa olennaisesti ruoka-aineiden ravintoarvoihin. Monet vihannekset ovat parhaimmillaan raakana, ja kevyt höyrytys on usein kypsennystavoista hellävaraisin.

Jos herkkusienet haluaa valmistaa mahdollisimman terveellisesti, niitä ei kannata paistaa pannulla. Paistamisen aikana sieniin tulee ylimääräistä rasvaa ja osa niiden ravintoarvoista haihtuu taivaan tuuliin.

International Journal of Food Sciences and Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan herkkusienten hiilihydraatti- ja proteiinipitoisuus pienenee paistamisen aikana samalla kun rasvan osuus kasvaa ja antioksidanttien määrä vähenee.

Sen sijaan mikroaaltouunissa kypsennys sekä grillaaminen nostavat sienten antioksidanttipitoisuutta ja olivat myös muidenkin ravintoaineiden kannalta terveellisin tapa valmistaa herkkusieniä.

Lähteet: Huffington Post, International Journal of Food Sciences and Nutrition

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Terveellisin tapa syödä perunat: Lyö laudalta valkoisen riisinÄlä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”Älä kypsennä sieniä näin – tuhoaa vitamiinit ja lisää rasvaaTiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttääKanansiivet kannattaa grillata – näin onnistut täydellisesti Tutkimus väittää: Rasvassa keittäminen tekee kasviksista terveellisempiä
SienetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 2.10.07:00
    Australia

    Australian myrkkysienimurhaaja aikoo valittaa tuomiostaan

  • 25.9.07:46
    Ruoka

    Outo sieni, jota kannattaa nyt poimia: "Todella maukas"

  • 14.9.20:00
    Huomenta Suomi

    Sienikori täynnä? Näin tunnistat ja käsittelet sienet oikein

  • 7.9.08:33
    Ruoka

    Älä juo alkoholia, jos syöt tätä sientä – seuraukset voivat olla rajut

  • 4.9.05:47
    Metsät

    Paikoin runsas saalis, paikoin ihan tyhjää – sienisadossa on nyt paljon vaihtelua