Unohda paistinpannu! Tämä on kaikkein terveellisin tapa kypsentää herkkusienet

Herkkusienet sienet herkkusieni shutterstock
Valmistustapa vaikuttaa herkkusienien ravintoarvoihin. Shutterstock

Paistinpannulla herkkusienistä katoaa terveellisiä ravintoaineita. Parhaimmat hyödyt sienistä saa, kun ne valmistaa muilla tavoin.

Ruoan valmistustapa vaikuttaa olennaisesti ruoka-aineiden ravintoarvoihin. Monet vihannekset ovat parhaimmillaan raakana, ja kevyt höyrytys on usein kypsennystavoista hellävaraisin.

Jos herkkusienet haluaa valmistaa mahdollisimman terveellisesti, niitä ei kannata paistaa pannulla. Paistamisen aikana sieniin tulee ylimääräistä rasvaa ja osa niiden ravintoarvoista haihtuu taivaan tuuliin.

International Journal of Food Sciences and Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan herkkusienten hiilihydraatti- ja proteiinipitoisuus pienenee paistamisen aikana samalla kun rasvan osuus kasvaa ja antioksidanttien määrä vähenee.

Sen sijaan mikroaaltouunissa kypsennys sekä grillaaminen nostavat sienten antioksidanttipitoisuutta ja olivat myös muidenkin ravintoaineiden kannalta terveellisin tapa valmistaa herkkusieniä.

***

0:06

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja