Unohda nakit ja perunasalaatti – kokeile gourmet-pikaruokaa!

Shutterstock

Rennoissa uuden vuoden juhlissa maukas makupari laadukkaalle kuohuvalle on hyvistä raaka-aineista valmistettu gourmet-pikaruoka.

Maailmalla "gourmet fast food" on noussut jo ilmiöksi ravintolapuolella, ja nyt hieman parempi pikaruoka on tulossa vauhdilla kotikokkien keittiöihin. Myös samppanja löytää tiensä yhä useammin suomalaisten juhlahetkiin.

Mikä ihmeen gourmet-pikaruoka?

Tasokas pikaruoka on todellinen ruokatrendi. Rasva- ja suolapommeiksi mielletyt haukattavat ovat tehneet herkullisen muodonmuutoksen illanistujaisten ja juhlien tähtitarjottaviksi, joille laadukas viini on erinomainen kumppani.

– Gourmet-pikaruoassa huippuhyvät ja tuoreet raaka-aineet yhdistyvät rentoon ja silti tyylikkääseen toteutukseen, keittiömestari ja ruokastylisti Alex Nurmi kuvailee kuuman ruokatrendin suosion salaisuutta.

Monelle pikaruoka tarkoittaa pizzaa, ranskanperunoita, hampurilaisia tai kerrosleipiä. Gourmet-pikaruoka voi olla syntisen tuhti tai hieman kevennetty versio esikuvastaan. Alex Nurmen mielestä ratkaisevinta on, että maut ja suutuntuma ovat kohdillaan.

– Pehmeys, rapeus ja napakkuus luovat hyvän tasapainon. Yllättävät elementit raaka-aineissa tai annoksen erilainen valmistustapa tekevät reseptistä mielenkiintoisen. Hyvä gourmet-pikaruoka ei myöskään vie rasvaähkyyn, vaan jättää syöjänsä himoitsemaan lisää.

Samppanja sopii moniin makuihin

Suomessa voidaan jo puhua orastavasta samppanjakulttuurista, sillä samppanjan myynti on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana reilusti – lähes nelinkertaiseksi.

– Samppanjaa ei mielletä enää ainoastaan kilistelyjuomaksi, vaan se on siirtynyt myös ruokapöytään. Samppanjaa voi nauttia läpi aterian, mutta se sopii seuralaiseksi myös pikkunaposteltaville. Samppanjan runsaat maut sointuvat yhteen intensiivisten ja täyteläisten makujen, kuten juustojen kanssa, Tiina Heusala Pernod Ricard Finlandilta kertoo.

Lähde: Pernod Ricard

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.