Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohda nakit ja perunasalaatti – kokeile gourmet-pikaruokaa!

Shutterstock
Julkaistu 29.12.2014 20:00

MTV LIFESTYLE

Rennoissa uuden vuoden juhlissa maukas makupari laadukkaalle kuohuvalle on hyvistä raaka-aineista valmistettu gourmet-pikaruoka.

Maailmalla "gourmet fast food" on noussut jo ilmiöksi ravintolapuolella, ja nyt hieman parempi pikaruoka on tulossa vauhdilla kotikokkien keittiöihin. Myös samppanja löytää tiensä yhä useammin suomalaisten juhlahetkiin.

Mikä ihmeen gourmet-pikaruoka?

Tasokas pikaruoka on todellinen ruokatrendi. Rasva- ja suolapommeiksi mielletyt haukattavat ovat tehneet herkullisen muodonmuutoksen illanistujaisten ja juhlien tähtitarjottaviksi, joille laadukas viini on erinomainen kumppani.

– Gourmet-pikaruoassa huippuhyvät ja tuoreet raaka-aineet yhdistyvät rentoon ja silti tyylikkääseen toteutukseen, keittiömestari ja ruokastylisti Alex Nurmi kuvailee kuuman ruokatrendin suosion salaisuutta.

Monelle pikaruoka tarkoittaa pizzaa, ranskanperunoita, hampurilaisia tai kerrosleipiä. Gourmet-pikaruoka voi olla syntisen tuhti tai hieman kevennetty versio esikuvastaan. Alex Nurmen mielestä ratkaisevinta on, että maut ja suutuntuma ovat kohdillaan.

– Pehmeys, rapeus ja napakkuus luovat hyvän tasapainon. Yllättävät elementit raaka-aineissa tai annoksen erilainen valmistustapa tekevät reseptistä mielenkiintoisen. Hyvä gourmet-pikaruoka ei myöskään vie rasvaähkyyn, vaan jättää syöjänsä himoitsemaan lisää.

Samppanja sopii moniin makuihin

Suomessa voidaan jo puhua orastavasta samppanjakulttuurista, sillä samppanjan myynti on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana reilusti – lähes nelinkertaiseksi.

– Samppanjaa ei mielletä enää ainoastaan kilistelyjuomaksi, vaan se on siirtynyt myös ruokapöytään. Samppanjaa voi nauttia läpi aterian, mutta se sopii seuralaiseksi myös pikkunaposteltaville. Samppanjan runsaat maut sointuvat yhteen intensiivisten ja täyteläisten makujen, kuten juustojen kanssa, Tiina Heusala Pernod Ricard Finlandilta kertoo.

Lähde: Pernod Ricard

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaIso juomakategoria jää paitsioon myös ravintoloiden listoilla: "Yksi pakollinen mukana"Akseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleenKeittiömestari Petteri antaa loistavan nachopeltivinkin – oletko tullut ajatelleeksi?Muista tämä nyrkkisääntö, kun valitset viiniä mausteiselle ruoalle: ”Ihmiset unohtavat usein, että …” Viiniasiantuntija kannustaa: Tarjoile samppanjaa ranskalaisten kera – etkä voit mennä pieleen!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • 14:20
    Lääkkeet

    Uutta tietoa suositun diabetes- ja laihdutuslääkkeen hyödyistä

  • 09:42
    Ruoka

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • Eilen18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen