Rennoissa uuden vuoden juhlissa maukas makupari laadukkaalle kuohuvalle on hyvistä raaka-aineista valmistettu gourmet-pikaruoka.
Maailmalla "gourmet fast food" on noussut jo ilmiöksi ravintolapuolella, ja nyt hieman parempi pikaruoka on tulossa vauhdilla kotikokkien keittiöihin. Myös samppanja löytää tiensä yhä useammin suomalaisten juhlahetkiin.
Mikä ihmeen gourmet-pikaruoka?
Tasokas pikaruoka on todellinen ruokatrendi. Rasva- ja suolapommeiksi mielletyt haukattavat ovat tehneet herkullisen muodonmuutoksen illanistujaisten ja juhlien tähtitarjottaviksi, joille laadukas viini on erinomainen kumppani.
– Gourmet-pikaruoassa huippuhyvät ja tuoreet raaka-aineet yhdistyvät rentoon ja silti tyylikkääseen toteutukseen, keittiömestari ja ruokastylisti Alex Nurmi kuvailee kuuman ruokatrendin suosion salaisuutta.
Monelle pikaruoka tarkoittaa pizzaa, ranskanperunoita, hampurilaisia tai kerrosleipiä. Gourmet-pikaruoka voi olla syntisen tuhti tai hieman kevennetty versio esikuvastaan. Alex Nurmen mielestä ratkaisevinta on, että maut ja suutuntuma ovat kohdillaan.
– Pehmeys, rapeus ja napakkuus luovat hyvän tasapainon. Yllättävät elementit raaka-aineissa tai annoksen erilainen valmistustapa tekevät reseptistä mielenkiintoisen. Hyvä gourmet-pikaruoka ei myöskään vie rasvaähkyyn, vaan jättää syöjänsä himoitsemaan lisää.
Samppanja sopii moniin makuihin
Suomessa voidaan jo puhua orastavasta samppanjakulttuurista, sillä samppanjan myynti on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana reilusti – lähes nelinkertaiseksi.
