Unohda lapsuuden traumat! Kesäkeitto on tuoretta kesäruokaa parhaimmillaan

kesäkeitto1
Tuoreita kesäkasviksia sisältävä keitto maistuu kesältä.

Muistatko vielä kesäkeiton? Tuoreita kesäkasviksia sisältävä keitto on monelle unholaan jäänyt, mutta ehdottomasti uudelleen tutustumisen arvoinen ruoka. 

Kesäkeitto saa monissa aikaan suuria tunteita. Lapsuudesta tuttu kesäruoka voi aiheuttaa puistatuksen tunnetta, tai vaihtoehtoisesti nostattaa veden kielellä.

Nyt jos koskaan kannattaa jättää kaikki ennakkoluulot taakseen ja valmistaa tätä herkullista kesäruokaa. Tuoreita kasviksia, kuten porkkanaa ja herneitä sisältävä keitto on maukasta ja terveellistä kasvisruokaa. Omalta pihamaalta poimitut tai torilta ostetut raaka-aineet ovat lähiruokaa parhaimmillaan!

Kesäkeitto

Tämä keitto sopii kaikille, niin keliaakikoille kuin kasvissyöjillekin. Käyttämällä laktoositonta maitoa ja sulatejuustoa saat ruoasta helposti myös laktoosi-intorelantikoille sopivan 

Ainesosat: 
8 dl vettä
Kasvisliemikuutio
3 porkkanaa
6 varhaisperunaa
Pieni kukkakaali
150 g herneitä
0,5 litraa maitoa
150 g sulatejuustoa
suolaa
voita

Valmistus:
Kuori porkkanat ja pese perunat huolellisesti. Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi pieniksi paloiksi. 

Laita kaikki kasvikset paitsi herneet kasvisliemellä maustettuun kiehuvaan veteen. Kypsennä kannen alla kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon herneet, maito ja sulatejuusto. Mausta suolalla ja lisää joukkoon nokare voita. Kiehauta ja nosta vetäytymään kymmeneksi minuutiksi. Tarjoile tuoreen leivän kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat