Samaan aikaan, kun sisäelinten ja veren käyttö makkaroiden valmistuksessa on hiipunut, mustamakkaran suosio on ja pysyy. Tämä perinneruoka on erityisen suosittu herkku tamperelaisten hotellien aamupaloilla, joissa sitä nautitaan tuhansia kiloja viikossa.
Videolta pääset tutustumaan toiseen perinneherkkuun, Rönttöseen.
Mustamakkara on suosittu herkku ympäri Suomen aina Lappia myöten, mutta erityinen asema sillä on kotiseudullaan Tampereella, jossa sitä tarjoillaan yleisesti myös hotellien aamupaloilla.
Aamupaloilla eksoottinen herkku maistuu niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille vieraille, ja makkaraa katoaa parempiin suihin tuhansia kiloja viikossa.
Paikallinen erikoisuus kiinnostaa laajasti
Mustamakkara kuuluu oleellisena osana myös tamperelaisen Sokos Hotel Ilveksen aamupalaa.
– Meillä Ilveksessä tätä herkkua menee noin 65 kiloa viikossa aamupalalla, ja vuositasolla luku pyörii 3380 kilossa. Menekki on koko ajan ollut hienoisessa kasvussa, sillä paikallinen erikoisuus kiinnostaa, Original Sokos Hotel Ilveksen hotellinjohtaja Irmeli Puolanne kertoo Makuja.fi:lle.


