Tutun marjan myynti huikeassa kasvussa: "Myydyin pakaste Suomessa"

shutterstock_146861537
Suomalaiset syövät yhä enemmän pakastemustikoita. Shutterstock

K:n Ruokailmiöt 2017 -tutkimuksen julkistustilaisuudessa helsinkiläiset ruokakauppiaat kertoivat, mitkä tuotteet ovat tehneet tänä vuonna erityisen hyvin kauppansa suomalaisissa ruokakaupoissa. Selvisi, että mustikka kuuluu näiden yllättäjien joukkoon.

Suomalaisena superfoodina ylistetty mustikka tekee Suomessa tänä päivänä hyvin kauppansa. Suomalaiset ovat oppineet löytämään tutun marjan ruokakauppojen pakastehyllyistä.

– Myydyin pakaste Suomessa on Pirkan suomalainen mustikka, helsinkiläisen K-supermarket Hertan kauppias Markus Ranne kertoo.

– Sen myynti on kappalemääräisesti isompi kuin yhdenkään jäätelöpuikon, Ranne kertoo.

Mustikoille raivataan lisää tilaa ruokakaupoista

Tietyn tuotteen kova menekki saa kauppiaille aikaan haasteen siksi, että suosikkituotteiden ei haluta koskaan loppuvan hyllystä. Mustikka on aiheuttanut tällä saralla kauppiaille päänvaivaa.

– Me olemme koko ajan lisänneet sille kaupassa tilaa ja kohta meillä on varmaan koko seinällinen mustikkaa, Ranne nauraa.

Helsinkiläisen K-supermarket Mustapekan kauppias Jouni Ekholm uskoo, että yksi syy mustikoiden suosion kasvuun on se, että suomalaiset ovat oppineet syömään enenevissä määrin erilaisia rahkatuotteita ja smoothieita – joiden joukkoon moni lisää nimenomaan mustikoita.

– Näistä ilmiöistä kaikista näkee, että ne vaikuttavat hirveästi toisiinsa. Rahkat ja marjat menevät aika käsi kädessä, kun niitä yhdistellään, Ekholm jatkaa.


***

9:19

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja