Tutkimuksesta yllätystulos: Kahvista paljastui uusi vaikutus?

kahvila, barista, kahvi
Shutterstock

World Cancer Research Fund -järjestön julkaiseman raportin mukaan kohtuulllisesti alkoholia käyttävät hyötyvät kahvin juomisesta.  

World Cancer Research Fund -järjestön julkaiseman raportin mukaan kohtuullisesti alkoholia nauttivat voivat hyötyä kahvista, sillä sen kerrotaan vähentävän maksasyövän riskiä. Kohtuullinen tarkoittaa tässä yhteydessä kolmea annosta päivässä. 

Sekä kahvin että kahviuutteiden on osoitettu vähentävän tulehduksia ja vaikutukset näkyvät voimakkaimmin maksassa, raportissa kirjoitetaan.  Mekanismit, jotka aiheuttavat suojaavan vaikutuksen on todennettu pääasiassa eläimillä, mutta ihmisillä tehdyt tutkimukset ovat lisänneet todisteita sen puolesta. 

Tutkijat selvittivät yli 8 miljoonan ihmisen terveystiedot 34 eri tutkimuksessa. He myös havaitsivat, että kolme annosta tai sitä enemmän vaikutti merkittävästi maksasyövän riskiin, joka on yksi tappavimpia syöpiä maailmassa. 

Tutkijat kuitenkin korostavat, että tulokset vaativat edelleen lisätutkimuksia, ennen kuin se on täysin luotettava. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.