Tutkijat ovat onnistuneet kehittelemään mutanttitomaatin, joka ei mätäne tavallisen tomaatin tapaan. Tomaatti kestää säilytystä viikkoja pidempään kuin normaalisti.
Nottinghamin yliopiston tutkijat ovat löytäneet geenin, joka aiheuttaa tomaattien pehmenemisen ajan kuluessa. Nature Biotechnologyssa julkaistu tuore tutkimus osoittaa, että tomaatti vanhenee hitaammin ilman pectate lyase -entsyymiä, joka normaalisti saa vihanneksen kypsymään ja sitä myötä myös ylikypsymään.
Tutkijat ovat havainneet, että yhdellä tomaattilajikkeella, Solanum pennelliillä entsyymin pitoisuus on luonnostaan matala, mikä tarkoittaa, että lajiketta voidaan käyttää pitkään säilyvien tomaattien kasvijalostuksessa.
Lähde: Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!