Tutkijat tekivät mullistavan löydön – tämä tomaatti ei pehmene viikkojenkaan aikana!
Tutkijat ovat onnistuneet kehittelemään mutanttitomaatin, joka ei mätäne tavallisen tomaatin tapaan. Tomaatti kestää säilytystä viikkoja pidempään kuin normaalisti.
Nottinghamin yliopiston tutkijat ovat löytäneet geenin, joka aiheuttaa tomaattien pehmenemisen ajan kuluessa. Nature Biotechnologyssa julkaistu tuore tutkimus osoittaa, että tomaatti vanhenee hitaammin ilman pectate lyase -entsyymiä, joka normaalisti saa vihanneksen kypsymään ja sitä myötä myös ylikypsymään.
Tutkijat ovat havainneet, että yhdellä tomaattilajikkeella, Solanum pennelliillä entsyymin pitoisuus on luonnostaan matala, mikä tarkoittaa, että lajiketta voidaan käyttää pitkään säilyvien tomaattien kasvijalostuksessa.
Lähde: Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa