Tutkijat kehittivät käsittämättömän pekonituotteen – terveellisempää kuin lehtikaali!
Painokoneet seis! Amerikkalaistutkijat ovat onnistuneet kehittelemään uudenlaisen merilevän, josta povataan seuraavaa superruokahittiä. Levä maistuu pekonilta.
Time-lehden mukaan mahdollisin maailman täydellisen ruoka on juuri keksitty. Orgegonin yliopiston Marine Science Centerin tutkijat ovat nimittäin keksineet ja patentoineet merilevän, joka maistuu aivan pekonilta.
Proteiinia, mineraaleja ja vahva pekonin maku
Outo, mutta maistuva luomus on todellisuudessa uusi variaatio dulse-nimisestä punaisesta merilevästä ja mikä parasta, se on täynnä mineraaleja ja proteiineja. Punaiselta salaatilta näyttävä dulse kasvaa villinä Tyynenmeren ja Atlantin rannikoilla ja sitä kerätään, kuivataan ja myydän elintarvikkeeksi. Tutkijoiden dulse-levästä kehittelemä pekoniversio on kuitenkin kaupallisesti moninkertaisesti potentiaalisempi tuote.
– Dulse on superuokaa, jossa on tuplasti lehtikaalia enemmän ravinteita. Olemme onnistuneet kehittämään siitä variaation, jota pystyy viljelemään ja se voi mahdollistaa uuden teollisuushaaran Oregoniin, yliopiston tutkijatiimiin kuuluva Chuck Toombs kommentoi Time-lehdelle.
Tulevaisuuden superruokahitti?
Tutkijaryhmä alkoi alun perin selvittää dulsen jalostusta merikorvan ravinnoksi. Pian he kuitenkin huomasivat, että tuotteella voisi olla potentiaalia myös ihmisravinnoksi.
– Tämä tuote on melko uskomaton. Kun sitä paistaa, niin kuin itse olen tehnyt, se maistuu aivan pekonilta. Ei lainkaan merilevältä! Pekonin maku on todella vahva, päätutkija Chris Langdon kuvailee tuotetta.
Oregonin maatalousministeriö on antanut ylipistolle luvan tutkia dulse-levän ravintomahdollisuuksia. Tällä hetkellä tutkijat työskentelevät yhdessä Oregonin yliopiston ruokainnovaatiokeskuksen sekä useiden paikallisten kokkien kanssa selvittääkseen tuotteen mahdollisuuksia. Vaikka tuotteella ei vielä ole olemassa kaupallisia markkinoita, tutkijat uskovat sen olevan tuelvaisuuden superruokahitti.
Lähde: Time
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut