Tutkijat kehittivät käsittämättömän pekonituotteen – terveellisempää kuin lehtikaali!

Dulse levä
Kuivattu dulse-levä muistuttaa ulkonäöltäänkin hieman pekonia. Shutterstock

Painokoneet seis! Amerikkalaistutkijat ovat onnistuneet kehittelemään uudenlaisen merilevän, josta povataan seuraavaa superruokahittiä. Levä maistuu pekonilta.

Time-lehden mukaan mahdollisin maailman täydellisen ruoka on juuri keksitty. Orgegonin yliopiston Marine Science Centerin tutkijat ovat nimittäin keksineet ja patentoineet merilevän, joka maistuu aivan pekonilta.

Proteiinia, mineraaleja ja vahva pekonin maku

Outo, mutta maistuva luomus on todellisuudessa uusi variaatio dulse-nimisestä punaisesta merilevästä ja mikä parasta, se on täynnä mineraaleja ja proteiineja. Punaiselta salaatilta näyttävä dulse kasvaa villinä Tyynenmeren ja Atlantin rannikoilla ja sitä kerätään, kuivataan ja myydän elintarvikkeeksi. Tutkijoiden dulse-levästä kehittelemä pekoniversio on kuitenkin kaupallisesti moninkertaisesti potentiaalisempi tuote.

– Dulse on superuokaa, jossa on tuplasti lehtikaalia enemmän ravinteita. Olemme onnistuneet kehittämään siitä variaation, jota pystyy viljelemään ja se voi mahdollistaa uuden teollisuushaaran Oregoniin, yliopiston tutkijatiimiin kuuluva Chuck Toombs kommentoi Time-lehdelle.

Tulevaisuuden superruokahitti?

Tutkijaryhmä alkoi alun perin selvittää dulsen jalostusta merikorvan ravinnoksi. Pian he kuitenkin huomasivat, että tuotteella voisi olla potentiaalia myös ihmisravinnoksi.

– Tämä tuote on melko uskomaton. Kun sitä paistaa, niin kuin itse olen tehnyt, se maistuu aivan pekonilta. Ei lainkaan merilevältä! Pekonin maku on todella vahva, päätutkija Chris Langdon kuvailee tuotetta.

Oregonin maatalousministeriö on antanut ylipistolle luvan tutkia dulse-levän ravintomahdollisuuksia. Tällä hetkellä tutkijat työskentelevät yhdessä Oregonin yliopiston ruokainnovaatiokeskuksen sekä useiden paikallisten kokkien kanssa selvittääkseen tuotteen mahdollisuuksia. Vaikka tuotteella ei vielä ole olemassa kaupallisia markkinoita, tutkijat uskovat sen olevan tuelvaisuuden superruokahitti.

Lähde: Time

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja