Mainos

Turvallista vai ei? Voiko sulaneen lihan pakastaa uudelleen

Jokainen on varmasti joskus pohtinut, voiko raa’an lihantuotteen pakastaa uudelleen sulatuksen jälkeen? Vastaus on kyllä, mutta se ei ole järkevää. Lue miksi. 

Yhdysvaltojen maatalousministeriön USDA:n mukaan sulanut raaka liha on turvallista pakastaa uudelleen sellaisenaan ilman käsittelyä. Esimerkiksi kauppamatkalla hieman sulahtanut kalapakaste on turvallista laittaa pakkaseen sellaisenaan.

Myös sulaneen lihan tai broilerin voi pakastaa uudelleen, mutta silloin kärsivät sekä laatu että maku. Sulanut liha on menettänyt nestettä sulamisen aikana, jolloin uudelleenjäädytys muuttaa lihan rakennetta.

Mehevä liha muuttuu uudelleenpakastuksen myötä helposti kuivaksi ja mauttomammaksi.

Älä koskaan sulata huoneenlämmössä

Lihan uudelleenpakastuksen turvallisuus riippuu pitkälti myös siitä, miten lihaa käsittelee. Paras tapa sulattaa raaka liha on jääkaapissa, kylmässä vedessä tai mikrossa. Hitaan, huoneenlämmössä tapahtuneen sulatuksen jälkeen lihaa ei ole enää turvallista pakastaa uudelleen.

Lihat, broilerit ja kalat ovat siis turvallista pakastaa uudelleen sellaisenaan, jos ne on sulatettu asianmukaisesti. 

Myös muita ruokia pakastettaessa kannattaa ottaa huomioon elintarviketurvallisuus. Ministeriön mukaan yli kaksi tuntia huoneenlämmössä olleita ruokia ei koskaan tulisi pakastaa. Nopeasti viilennetyt, jääkaapissa säilytetyt ruoat voi pakastaa turvallisesti muutaman päivän sisällä valmistuksesta. 

Lähde: Popsugar

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja