Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turvallista vai ei? Voiko sulaneen lihan pakastaa uudelleen

Tiedätkö mitä lihalle tapahtuu kun se pakastetaan uudelleen?
Tiedätkö mitä lihalle tapahtuu kun se pakastetaan uudelleen?
Julkaistu 27.07.2015 06:58
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Jokainen on varmasti joskus pohtinut, voiko raa’an lihantuotteen pakastaa uudelleen sulatuksen jälkeen? Vastaus on kyllä, mutta se ei ole järkevää. Lue miksi. 

Yhdysvaltojen maatalousministeriön USDA:n mukaan sulanut raaka liha on turvallista pakastaa uudelleen sellaisenaan ilman käsittelyä. Esimerkiksi kauppamatkalla hieman sulahtanut kalapakaste on turvallista laittaa pakkaseen sellaisenaan.

Myös sulaneen lihan tai broilerin voi pakastaa uudelleen, mutta silloin kärsivät sekä laatu että maku. Sulanut liha on menettänyt nestettä sulamisen aikana, jolloin uudelleenjäädytys muuttaa lihan rakennetta.

Mehevä liha muuttuu uudelleenpakastuksen myötä helposti kuivaksi ja mauttomammaksi.

Älä koskaan sulata huoneenlämmössä

Lihan uudelleenpakastuksen turvallisuus riippuu pitkälti myös siitä, miten lihaa käsittelee. Paras tapa sulattaa raaka liha on jääkaapissa, kylmässä vedessä tai mikrossa. Hitaan, huoneenlämmössä tapahtuneen sulatuksen jälkeen lihaa ei ole enää turvallista pakastaa uudelleen.

Lihat, broilerit ja kalat ovat siis turvallista pakastaa uudelleen sellaisenaan, jos ne on sulatettu asianmukaisesti. 

Myös muita ruokia pakastettaessa kannattaa ottaa huomioon elintarviketurvallisuus. Ministeriön mukaan yli kaksi tuntia huoneenlämmössä olleita ruokia ei koskaan tulisi pakastaa. Nopeasti viilennetyt, jääkaapissa säilytetyt ruoat voi pakastaa turvallisesti muutaman päivän sisällä valmistuksesta. 

Lähde: Popsugar

Lisää aiheesta:

Ruotsalaisasiantuntijalta bakteerivaroitus: Koskee erityisesti lihatuotteitaLöytyykö pakastimestasi jauhelihaa? Älä tee tätä virhettäPakastatko jauhelihaa? Älä vaan tee näitä mokiaPakastatko jauhelihaa? Älä tee näitä mokia – vaarana jopa ruokamyrkytys Voiko lihan pakastaa uudelleen? Asiantuntija paljastaa totuuden ruokamyyteistäKriittinen virhe pilaa pakastetun lihan ja vihannekset – näin sulatat oikein!
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos