Mainos
Mainos

Tunnista, onko hedelmä kypsä! Katso helpot niksit

Hedelmät saattavat usein olla kaupoissa vielä liian raakoja. Näillä kätevillä vinkeillä tunnistat, että hedelmä on juuri sopivan kypsä syötäväksi.

Monesti kaupasta tulee ostettua liian raakoja hedelmiä, jolloin ne eivät ole heti valmiina syötäviksi. Välillä hedelmät ovat ehtineet mennä jo kaupassa ylikypsäksi. Näillä helpoilla nikseillä pystyt helposti tunnistamaan jo kaupassa juuri oikean kypsyisen hedelmän.

Vesimeloni

Katso vesimelonin pinnan kirkkaimpia kohtia. Jos ne ovat valkoiset, vesimeloni ei ole vielä kypsä. Kun se on sopivan kypsyinen, kirkkaimmat kohdat muuttuvat keltaisiksi.

Avokado

Avokadon kypsyyden voi tarkistaa helposti poistamalla sen kannan. Jos kannan alta paljastuu vihreää, avokado on vielä raaka. Jos taas kannan alla on ruskeaa, avokado on mennyt jo huonoksi. Täydellisen kypsässä avokadossa kannan alla on keltaista.

Ananas

Ananasta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota lehtiin ja tuoksuun. Lehtien pitäisi irrota helposti varresta ja tuoksun pitäisi olla herkullisen makea.

Appelsiini

Kun puristat appelsiinia hellästi, sen pitäisi antaa vähän periksi. Siitä tiedät, että appelsiini on kypsää. Mitä painavampi appelsiini on sitä mehukkaampi se myös on.

Kookos

Kookosta heiluttaessa sisältä pitäisi kuulua sellainen ääni, että kookos olisi täynnä vettä. Tästä tietää, ettei se ole vielä kuivunut sisältä.

Mango

Mangossa tärkeää on tunnustelu sekä haistaminen. Kypsä mango antaa hieman periksi, kun sitä puristaa varovasti. Mangon pitäisi myös tuoksua makealta. Mangon väri ei niinkään kerro kypsyydestä.

Persikka

Myöskään persikassa tärkeintä ei ole väri, vaan tuoksu. Kypsä persikka tuoksuu herkullisen makealta.

Viinirypäleet

Viinirypäleiden kypsyydestä kertoo kaunis vihreänkeltainen väri.

Banaani

Parhaimmillaan banaani on silloin, kun sen kuori on keltainen. Vihreä kuori kertoo siitä, että banaani on vielä raaka. Kun kuoreen alkaa tulla mustia pisteitä, banaani ei enää kovin kauaa säily. Banaani on kuitenkin herkullisen makea silloin, kun se on vähän tummunut.

Lähde: Buzzfeed

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja