Tunnista kypsä ja mehukas ananas – kiinnitä huomio näihin seikkoihin

Ota selvää, mistä tunnistat kaupan hedelmäosastolla kypsän ja mehukkaan ananaksen.
Ananaksen valitseminen kaupan hedelmäosastolta voi olla vaikeaa, sillä hedelmä myydään tavallisimmin kokonaisena. Helppojen vinkkien avulla jo ananaksen ulkonäön ja parin pikaisen testin avulla selvitettävissä, mikä tarjolla olevista hedelmistä on se mehukkain.
Arvioi ulkonäkö
Ensimmäinen asia, jonka ananaksen kypsyyden takaamiseksi voi tehdä, on kiinnittää huomiota sen väriin. Kypsä ananas ei ole väriltään vihreä. Mehukkaimmat ananakset ovat väriltään kultaisia. Kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, ettei ananaksen pinta ole mistään kohtaan rikki.
Haistele
Kypsä ja mehukas ananas tuoksuu raikkaalle – myös kuoren läpi. Harva tulee ajatelleeksi, että ananaksen kuntoa voi tarkkailla myös tuoksun perusteella, sillä ananaksen kuori ei ole kovinkaan paksu. Jo yksi nuuskaisu paljastaa usein mehukkaimman ananaksen.
Kokeile lehtikikkaa
Ananas myydään usein lehtineen ja tästä voi olla ananaksen kunnon arvioinnissa yllättävää hyötyä. Nykimällä ananaksen sisimpiä lehtiä voi arvioida ananaksen kypsyyttä, sillä lehdet irtoavat kypsästä hedelmästä hyvin helposti. Raa'an ananaksen kanssa saa sitä vastoin usein jopa taistella, ennen kuin sisimmätkään lehdet irtoavat.
Katso videolta vinkit tuoreen ananaksen käsittelyyn!
Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.
MTV LIFESTYLE
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka